21.03.07

Raamaturiiul


John Mortimer "Rumpole and the Penge Bungalow Murders"
Minu esimene kokkupuude Horace Rumpole'iga oli kunagi seeria näol, mida sai huviga TVst jälgitud. Kui me siin avastasime John Mortimer'i lood Rumpole'ist, siis tõusis ta kindlalt meie raamaturiiulil aukohale. Kui meil selline koht küll oleks, sest ostame suhteliselt vähe raamatuid; kuid tema raamatuid olen Toomasele küll kingiks muretsenud.

Rumpole on advokaat Londonis, kellele pole mitte tähtis au ja kuulsus, mis teda võiks saata, vaid see, kuidas oma kliente aidata. Sellega ei ole ta mitte eriti palju sõpru enda ümber saanud, kuid need, kes temast aru saavad, oskavad topelt hinnata seda, mis temas peidus on.

John Mortimer'i keel ja kirjastiil on absoluutselt vaimukad. Teda lugedas võid nautida iga sõna, iga lauset, mis paberile kirja pandud.

See teos on üks ta uuematest. Olin üllatunud, kui sain teada, et ta endiselt kirjutab (Rumpole'i lood said alguse pea 30 aastat tagasi!). Penge mõrvalugu jutustab Rumpole'i esimesest kohtuistungist, millega ta pani tugeva aluse oma edaspidisele tegevusele ning millega seoses leidis ta endale abikaasa, kes tema mõtetes kannab alati nime: She Who Must Be Obeyed (tema, kelle käsku peab täitma).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)