12.05.07

Emadepäev


„Kallis ema. Sina oled lahke, kallis, sõbralik ja isegi veel rohkem. Sina aitad teha kodutööd ja oled lõbus. Sa lased mind teha väga palju asju ja vahepeal sa aitad mind isaga. Kui ma olen haige, sa alati helistad tööle ja jääd minuga. Ma alati tahan, et sa oled minu ema!”

Lõin reedel tööl lahti „Eesti Elu” ja mis ma nägin - ülalpool kirja pandud ridu, all nimeks: Kiki. Eesti kooli kolmanda klassi õpilased kirjutasid oma emast, nende seas muidugi minu väike Kirke. Küll see oli armas! Mul on hea meel kõige üle, mis ta paberile oli pannud, eriti, et ma ka tema meelest lõbus olen. Vahel on küll selline tunne, et elu tõsidus veab sindki end liialt kaasa ning unustad ära, mis tähendab naeratada. Tegelikult on meil kolmekesi hetki, kui tüdrukud ütlevad mulle: emme, sa oled silly! Ja see ei ole sugugi pahasti mõeldud, sest nad kinnitavad kohe, et neile meeldib, kui ma olen silly (eesti keeles - tobe-naljakas?). Ja ega see muud tähenda, kui teen mõnikord naljakaid nägusid ja räägin veel naljakama häälega või mõtlen välja tobedaid tantsusid, kui kuulame raadiot ja nii aina edasi. Ma olen täiesti veendunud, et need, kes mind tunnevad ei usuks minust iialgi midagi sellist, ja muidugi ei kipu ma sarnaselt esinema ei kellegi teise kui ainult oma laste ees!

Ma arvan, et olen oma armastust lastele jaganud täies mahus ja siiani olen ainult sama nende käest vastu saanud. Milline erakordne tunne, kui lapsed tulevad ja panevad oma väikesed käekesed sulle kaela ümber ja kallistavad nii kõvasti kui jõuavad... Loodan, et suudan nendele alati pakkuda seda kindlust, et ma nende jaoks olemas olen ükskõik, millised mured neid vaevavad või vaevama hakkavad. Loomulikult annan endale aru, mis ees ootab - kaks teismelist noort neiut, aga praegu olen suhteliselt hästi Mariga toime tulnud, kuigi eks meil ole juba olnud olukordi, kus ta suu lukku keerab ja keeldub minuga suhtlemast. Tavaliselt lõpevad need vastuolud sellega, et ta siiski minu juurde tuleb ja me arutame, miks ta just nii käitus. Temas on palju sellist loomulikku uudishimu, mis lubab mul ilma keerutamata seletada, kuidas tema kehas hormoonid tantsu löövad ja kuidas proovida sellest üle olla.

Ilusat emadepäeva kõigile emadele ja vanaemadele!!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)