03.05.07

Raamaturiiul


Maureen Jennings „Does your Mother Know?”

Kanada kirjanik, kellelt siiani olen lugenud lugusid Viktoria-aegsest Torontost, kus inspektor Mudroch lahendab tolleaegsete oskuste ja võimaluste juures vargus- ja mõrvajuhtumeid. Huvitav on lugeda kohtadest, mis nüüd hoopis teisiti välja näevad.

See jutt viib aga hoopis Shotimaale, kus noor Toronto politseinik aitab lahendada kummalisi sündmusi ühel saarel ja samas leiab oma juured – ta ema kasvatas tüdruku üles üksi - väites, et kõik ta sugulased on surnud.


Peter Robinson
„Piece of My Heart”

Kanada kirjanik, kes kirjutab inglise politseiinspektorist Alan Banks'ist.

Siin on kaks paralleelset lugu - üks 60ndatest aastatest, teine selle sajandi algusest, mõlemad omamoodi seotud. Pani jälle mõtlema, kuidas meie elud võivad olla väikestest seikadest mõjutatud ning kui vähe me teame, mis meid ees ootab.


Stuart Kaminsky
„Death of a Dissident”

Moskva 1980ndatel aastatel. Nagu keegi on nimetanud, on väljaspool Venemaad kirjutatud teosed venelastest enamasti spioonilood, lood nendest, kes on vastakuti läänega. Kaminsky toob lugejateni pildi tavalistest inimestest, kelle mõtted ja tunded ei erine palju ükskõik kellest teisest terves maailmas.

Kummaline on ainult see, et kõigi nende sündmuste taustal, mis Tallinnas on juhtunud, kadus äkki huvi nende raamatute vastu, mis Venemaad puudutavad. Samas lugesin Mart Laari artiklit, milles ta rõhutas, et ei saa samastada venelasi selle väikese grupiga, kes linnas märulit lõi... Ma proovin...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)