08.10.07

Vist on ikka


Esmaspäev - kanadalaste thanksgiving (ameeriklastel on see alles novembris - seal on ju natuke soojem, põllutööd lõpevad hiljem), mida siinsed eestlased lõikuspühaks ehk lõikustänupühaks kutsuvad. Pered tulevad kokku ning lauad on lookas kalkunipraest ning kõrvitsakookidest. Meie oleme väga eestlaslikud ning sööme hoopis seapraadi-hapukapsaid-ahjukartuleid! Lisaks tegin hoopis õunakoogi, mis maitses imehea ja mille retsepti ma hea meelega kunagi jagan.

Täna oli VÄGA soe, nagu pildi järgi võib arvata. Pisut on näha sügisesi lehti, kuid ilm oli soojalt suvine - lausa palav. Minu köögis toimetamine tõi higimulli otsa ette! Toomas korjas lõpuks viinamarjad ära ning koos lastega pigistasid nad mahla, mis tuli imemagus! Ja nii see päev jälle õhtule veeres... Homme tööle!

Huvitav, kuidas me täna Mariga kogemata sattusime Oprah showle, kus üks külaline (Jessica Seinfeld) seletas, kuidas ta on saanud oma lapsed juurvilja sööma - nimelt hautab ta juurvilja, teeb püreeks, jagab väikestesse kotikestesse nädalaks ning peidab seda kõikvõimalike toitude hulka. Siin on retsepte. Kavatsen kindlasti neist mõnda proovida. Ta on ka selle kohta raamatu välja andnud. Mari vaatas tervet saadet suure huviga, mis näitab, et minu lapsest on neiu kasvamas...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)