09.11.07

Lapsed

Täna hommikul käisime lastega hambaarsti juures. Mari sai kiita, et on väga hästi hambaid pesnud - breketitega pole see sugugi nii lihtne. Hommikuse käigu juures oli Maril kõige suuremaks mureks, kas ta jõuab ikka õigeks ajaks kooli. Neil pidi täna olema ekskursioon ning Mari püüab eriliselt täpne olla. Õnneks sai ta enam-vähem õigel ajal tulema (vähemalt minu meelest). Hiljem ütles ta, et nad olid terve tee Kirkega jooksnud ning üle kooliaia roninud (mida mina teadagi rangelt ära olen keelanud - nüüd ei olnud mind manitsemas...)

Mina jäin edasi hambaarsti tooli. Neil on seal klientidele meelelahutuseks igas kabinetis telerid sees ning nii ma kuulsingi (sest ega toolist hästi midagi ei näe, kui arsti käed silme ees ja lamp näkku särab), kuidas stuudios oli külas Anne Geddes - tutvustamas oma uut raamatut: A Labor of Love”


Olen vahel üllatunud, kuidas mõeldes mingile teemale, komistad siin seal samade mõtete peale. Ta nimetas, kuidas hindab laste vahetust ja siirust. Kuidas lapsed on kui valge leht, millele kirjutatav elulugu on tugevalt mõjutatud sellest, millises kodus ta kasvab. Kui tähtis roll on vanematel, et nende lastest kasvaksid õnnelikud inimesed.

Tema fotod on eriliselt armsad, sest lapsed ise on armsad. Lasin kiire pilgu üle Mari piltidest ning seda lugu ilustavadki Anne Geddes'e ainetel kaunistatud Mari beebipildid!

Ma kirjutasin, et mulle meeldivad lapsed ning panin juurde pildi Sylvist, kes on väga jutukas noor viieaastane neiu. Ta on leidnud minus kannatliku kuulaja ning vestluskaaslase. Olen juba teismelisest saati leidnud, et lastega jutuvestmine on tihtipeale hoopis huvitavam kui mõne täiskasvanuga tõsisel teemal arutamine. Hmm... kas see on sellepärast, et lastega koos olles saan tunda end väga targa inimesena...

2 kommentaari:

  1. Anonüümne7/2/08 06:01

    Olen Sinuga täiesti nõus, mis puudutab lastega suhtlemist. Usun, et saad olla siiralt aus ja usaldusväärne kuulaja, kui sinus leidub aukartus ja austus lapse/laste vastu! Mul on selline huvi, kui oskaksid vastata, kuidas toimub Kanadas alushariduse süsteem ja kui palju lapsevanemad saavad olulistes küsimustes kaasa rääkida?

    VastaKustuta
  2. Ma olen tahtnud pisut kooliasjadest kirjutada, Eesti Koolist ja kanada koolisüsteemist. Teen seda kindlasti varsti.
    Vastlapäeva loo kommentaarides on link mõnele kirjutisele, kus pisut teemaks kool, kuigi ilmselt mitte konkreetselt sellel teemal.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)