20.01.08

Sushi

Lõpuks ometi jõudsin nii kaugele, et proovisin ise sushit teha! Käisime lastega neljapäeval poes. Nemad olid muidugi kommijahil. Kui astusin mööda Bento Nouveau sushi letist (ikka see eestlasele kuuluv firma), kus müüdi lisaks valmisrullitud sushile kõike vajaliku selle isetegemiseks, siis otsustasin nüüd võtan sellegi ette. Ostsin noriplaate (seaweed), bambusmati, wasabituubi (jaapanlaste mädarõigas - ettevaatust! palju teravam). Riisiäädikas jäi minust riiulile. Tahtsin rohkem uurida äädikate kohta ning olin mures, kui midagi välja ei tule, siis pole pärast sellega midagi peale hakata. Ja kodus oli mul riisi (riisipudingu jaoks), mis ilusti kleepuvaks haudub.


Otsisin retsepte sushi jaoks ning leidsin päris mitu videot (siin on üks
video), mis andsid hea pildi, mis ja kuidas. Minu ainuke kogemus sushiga on piirdunud pealtvaatamisega ja rullide lahtilõikamisega ning loomulikult suurel hulgal söömisega. Nüüd tuli välja, et juba riisi tuleb õieti hautada ning hiljem jahutada. Tähtis on mitte kordagi kaant tõsta, isegi peale tulelt mahatõstmist. Oleks vaja olnud riisiäädikat, mida mul polnud, kuid keegi kirjutas, et võiks kasutada õuna-äädikat, mida ma tegingi. Pisut suhkrut ja soola ning riis oli valmis.Panin riisi peale kõigepealt pisut wasabit (ühel videol tehti nii), avokaadot, porgandit, kurki ja krabiliha (konservist). Kui krabi otsa sai, siis leidsin sügavkülmast Olevi isa poolt Eestist saadetud suitusangerjat.

Huvitav on, kuidas mererohi on selline paberit meenutav leht, mis riisi pealepanemisel pehmeks muutub ja mida on päris kerge peale seda käsitleda. Võttis natuke harjumist, kuid sain hakkama. Bambusrullist oli tõesti palju abi! Mulle meeldis see wasabi vahele määrimine (piisab ainult õrnast korrast), nii on sushil natuke rohkem maitset (ma ei hooli eriti sojast). Tegelikult peaks sushit kastma soja-wasabi segusse.


Eile õhtul pakkusin lastele pizzat ja täna hommikul tegin pannkooke. Kirke kiitis, et emme paneb vahel porgandit või õunu taigna sisse, teadmata et riivitud õun oli seegi kord koogis. Marija ei jõudnud ära imestada, milliseid veidraid, kuid hästi maitsvaid toite ma teen. Õhtul said nad shokolaadiküpsiseid, milles spinati-mustikapüree. Kirke meenutas veel peedimuffineid, mis sai karatepeole küpsetatud.

2 kommentaari:

  1. Pole kunagi sushit teinud. Peaks kah ükspäev kätte võtma..

    Spinati- mustikapüree? Muidu on spinat jama, aga võibolla koos mustikaga täitsa söödav :)

    VastaKustuta
  2. Sushi tegemine on palju lihtsam, kui ma seda ette oskasin kujutada. Vaja ainult natuke kannatust!

    Ja mustikad ei tee spinatit paremaks kahjuks :) Kakao ja shokolaadi maitse on nii tugevad, et varjutavad kõik muu...
    Kirjutan kohe täpsemalt, kust need ideed on tulnud (ja küpsiste retsepti).

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)