20.02.08

Ametlikud pühad Ontarios

Esmaspäeval ei kirjutanud sellest, et tähistasime Ontarios esimest korda perepäeva. Paljud kohad pakkusid põnevaid üritusi tervele perele, kuigi tuli välja, et üsna suur osa inimesi pidi tööle minema - nagu minu kaasagi... Seaduse järgi on nüüd meil õigus üheksale ekstra vabale päevale, mis on seotud pühadega, kuid pühi on aastas rohkem - nii võib su tööandja ise määrata, millised täpselt vabaks saad.

Mulle meeldib siinne korraldus, kuidas pühad liigutatakse kenasti esmaspäevade peale, tekitades niinimetatud „long weekend'e” (pikk nädalalõpp). Ainukesena jäävad paigale jõulud, uus aasta :) ja Kanada päev - 1.juuli. (Kui need juhtumisi ise nädalalõpule langevad, siis saame selle arvelt vaba päeva järgneval tööpäeval.)

Tänu perepäevale saime pika nädalalõpu keset talve veebruaris. Peale seda on üks märtsis või aprillis - lihavõtted, mis muidugi alati reedest esmaspäevani (kuigi paljud on tööl esmaspäeval). Mais on (kuninganna) Viktoria päev; esimene esmaspäev augustis
(Civic Holiday) ja septembris (Labour Day); lõikustänupüha - teine esmaspäev oktoobris (ameeriklased tähistavad seda novembris); mälestuspäev (Remembrance Day) kõigile neile, kes sõjas hukkunud on alati 11.novembril, kuid mitte kõigile pole see vaba, isegi koolid on lahti; ja muidugi jõulud ning uus aasta. Enamasti ei saa jõulude ajal pikalt pidu pidada, vabad on 25. ja 26. kuid siis peab tööle minema, isegi 31.detsembril, kuigi minu jaoks on see pisut lühem päev (ja Tomil on vedanud, tema on üks väheseid, kellele jõulud pikad pühad on).

Meie perepäev möödus rahulikult. Kirke pidi raamatu läbi lugema ja temal peab pidevalt sel puhul silma peal hoidma, sest muidu võib ta kergesti millegi muuga tegelema hakata! Mari ja Jaanika kurtsid vahepeal, et igav on, kuid ei olnud nõus midagi põnevat ka tegema (nagu välja jalutama minna, sest külm oli - kus küll meie koer on...)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)