13.02.08

Valentini päev ehk sõbrapäev


Mari on siin mõni aasta tagasi enda poolt küpsetatud südamekookidega, mida ta klassikaaslastega jagas. Mäletan, et pidime küpsiste peale suhkrut riputama, kuid suhkur oli otsas ja siis kasutasime joogipulbri puru, mis mingil põhjusel meil ühel kapiriiulil koha leidnud. Väga huvitava maitsega küpsised tulid.

Pean tunnistama, et esialgu suhtusin sellesse päeva üsna skeptiliselt. Nagu ikka on kogu asi aetud ülikommertslikuks ning tugev press on nii naiste kui meeste peal, et kindlasti midagi oma lemmikule kinkida. Hiljuti lugesin, kuidas isegi suur osa naistest, kes on meestega kokku leppinud mitte kingitusi teha, on eriliselt pettunud, kui mehed lubadusest kinni hoiavad... Meie võtame kodus seda väga rahulikult :)

Ainult lapsed viivad kooli kaardikesi ja kommi. Kusjuures kui juba viid, siis pead tervele klassile seda tegema, pole mingit üksikute sõprade välja valimist! Mis peale pisukest järelmõtlemist on üks väga kena komme - tegelikult on ju kõik klassis sinu sõbrad (ja muidugi pole siis lapsi, kes kuidagi üksikuna ilma tähelepanuta jäävad).


Mari enam ei „mängi seda mängu kaasa”, kuid Kirke tahtis sel aastal midagi viia.
Loomulikult jälle neid pulgakommi lilli, millise idee leidsin sellelt leheküljelt. Millegipärast ei leidnud ma ühtegi pilti enda tehtud lilledest, aga kõrval on laenatud foto instruktsioonide juurest. Kirjutame tavaliselt südame peale kellelt kink on. Väga raske on nime järgi neid muidu jagada (kuigi õpetajad annavad igaks juhuks nimekirjad lastega koju kaasa).

Kahjuks polnud mul ei pulgakomme ega paberit, millest lillekesi teha nii otsustasime keerata õhukese paberi sisse minikaardikese ja Draakoni kommi, mis Eestist saadud. Väga armsad väikesed pakikesed said neist.

Oleme teinud ka „kartulitrükiga” kaarte, mis lastele palju lõbu valmistas.

Lugesin pisut Valentini päeva tavast. Nagu ikka on see pühakute järgi kalendrisse pandud, kuid sellise hoo armsamate vahel kaarte ja kinke teha sai 19.sajandil. Muidugi mängis suurt rolli äride surve, sest nii oli jälle kord olemas päev, mis pani inimesi oma rahakotikest lahti tegema.

Paljud riigid tähistavad seda erinevate nimede all enamasti ikka armastuse märgi all. Soomlastel on see ystävänpäivä, kust kindlasti eestlasedki selle üle võtnud on; ja minu meelest sõprade meelespidamine on hoopis kenam komme!

Siit poolt ei jää muud üle kui soovida hästi kena sõbralikku päeva kõigile!

2 kommentaari:

  1. Ilusat sõbrapäeva teile ka sinna!
    See pulgakommi (kuigi ma pulgakomme ei poolda) idee on kyll lahe..

    Sa pole linki sinna alla pannud :)

    VastaKustuta
  2. Aitäh!!
    ja aitäh tähelepaneku eest - link on parandatud.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)