30.03.08

Earth Hour

Toronto oli üks paljudest linnadest, kes võttis väga edukalt osa Earth Hour'i üleskutsest. Tunniks ajaks laupäeva õhtul kella kahkeksast kuni üheksani keerasid kõik osalejad tuled kinni ning istusid kenasti küünlavalgel. Pilt on Torontost enne ja pärast tulede kustutamist (vaata siia - WWF Canada ja siia ning näed veel pilte ning infot).


Pikemalt on kirjutatud sellest ülemaailmsest ettevõtmisest Wikipedias (seal on ka kõigi osalevate riikide ja linnade nimekiri, otsisin Eestit, kuid paistab, et see on Eestist kuidagi mööda läinud). Muidugi leidus paljusid, kes suhtusid asjasse väga skeptiliselt ning tegid märkusi, kuidas suured kompaniid võiks oma tuled ära kustutada, pole ju sellest tuhkagi kasu, kui väikese lambikese toas kustutad. Mõned lausa seletasid, kuidas panevad meelega hoopis kõik tuled põlema, sest selline asi ei aita kedagi, hoopis peaks tähtsamate asjadega tegelema. Kuid mina võtsin seda pisukese sümboolse toetusena, näitamaks, et me hoolime, mis meie ümber toimub. Kui igaüks annab oma kasvõi kõige tillukesema osa, siis kõik kokku saab sellest SUUR (loe artiklit).

Väga paljudele oli see heaks põhjuseks kokku tulla ning koos aega veeta. Meiegi (seekord lasteta, kes olid sõbranna juures üle-öö) olime Hille juures ning meie mõnus elektrita õhtu venis päris pikaks. Ma arvan, et see õhtu pani nii mõnegi mõtlema, kui enesestmõistetavana me elektrikasutust võtame ning miks mitte muutuda tähelepanelikumaks, kuidas me seda teeme.

Toronto raekoja ette kogunes palju rahvast, toimus kontsert, kus esines muuseas Nelly Furtado. Vaata Toronto Star'i lehekülge, kus on ka lühike video toimunust.

Nüüd on veel vaja alla kirjutada lastele koolist kaasa antud lehele, et me osalesime üritusest! Kui ma vaatan oma tüdrukuid, siis on mul usku, et õpetajad teevad head tööd ning peale on kasvamas põlvkond, kes oskab kõiki neid loodust ja kliimat mõjutavaid probleeme väga tõsiselt ning südamega võtta! Ehk suudavad nad midagi ühel päeval ära teha... Laenates ühe 12-aastase sõnu:
"Earth Hour is important to me because my kids and grandkids will be living on this Earth. I don't want my kids to be around for the end of the Earth."

Earth Hour
on vaid algus...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)