26.04.08

Raamaturiiul

Ruth Reichl „Tender at the Bone: Growing Up at the Table”

Ruth Reichl „Comfort Me with Apples: More Adventures at the Table

Kaks raamatut Ruth Reichl'i sulest. Lugesin läbi tema „Garlic and Saphires” ja olin muidugi kohe huvitatud, mida tema esimesed teosed endast kujutasid.

Ta annab hästi huvitava ning humoorika ülevaate noorusaastatest; emast, kelle toitude eest õppis ta juba väiksena külalisi kaitsma, sest ema ei hiilanud sugugi oma kokakunstiga; isast, vaiksest kannatlikust mehest, kes oli raamatukujundaja ning peaaegu surmani tööl käis, nagu Ruth hiljem arvas, sellepärast et kodust pisutki eemal olla; oma mehest, kes mingil määral isa meenutas ning kellele isa avaldas fakte elust, millest ta tütrel aimugi polnud; ning kõigist teistest huvitavatest inimestest, kellega teda elu kokku viis.

Peale abiellumist kolisid nad Ruth'i vanematest eemale, sest tütar ei pidanud vastu ema pidevale vahelesegamisele. Nad satuvad New Yorgist Kaliforniasse, kus elavad aastaid ühises majas samasuguste „hipidest” eakaaslastega, kuni Ruth'ile pakutakse tööd toidukriitikuna.

Kui ma lugesin eelmist raamatut, siis juba imestasin, kui imeliselt ta oskab toidust kirjutada. Ma ei suudaks kunagi rääkida sellest, kuidas erinevad maitsed löövad tantsu suus ning kuidas kusagile peitu pugenud lisand endast õrnalt märku annab. Kõigi nende prantslannade ja jaapanlaste soovituste järgi olen nüüd proovinud rohkem hakata toitu nautima, tabada loodud toitude erinevaid nüansse, kuid mul on ilmselt veel päris pikk tee läbida, enne kui seda õieti teha oskan.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)