04.05.08

Muuseumis

Eile käisime jälle muuseumis. Kirke õpib hetkel igat sorti vanu tsivilisatsioone. Just lõpetas Egiptuse omaga ning nüüd peab ta kirjutama väikese ettekande vanast Kreekast. Püüdsin ikka Egiptuse jaoks neid samuti enne väljapanekuid vaatama viia, kuid aega jääb millegipärast kogu aeg napiks. Seekord siis jalutasin mina töölt linna (vähem kui tund) ning Tom tuli lastega metrooga kohale. Kokku saime täpselt samal ajal muuseumi ees!

Tom oli rääkinud veel laste eestlastest sõprade mamma-papaga ning noorema pere rõõmuks ilmusidki nad varsti kohale! Koos läksime alguses vaatama Darwini väljapanekut. Väga huvitavalt on esitatud tema elulugu ning näidised tema kirjadest, töödest ja üle maailma kogutud eksemplaridest.
Taas kord oli mul hea meel näha, kuidas mõne koopia külge oli pandud silt: katsu julgelt!

Sinna oleks me Tomiga võinudki jääda, kuid aeg näpistas tagant ja lapsed tüdinesid siiski liiga kiiresti ära! Tegelikult kadusidki nad me silmapiirilt ja lõpuks leidsin nad sealt osast, kus võis käed külge panna ning joonistada ja „uurimistööd” teha. Nüüd tahan leida mõne huvitava raamatu Darwini elust ja peale seda uuesti seda näitust minna vaatama! Tom arvas samamoodi!

Ruttasime Vana-Kreeka osakonda. Kirkel oli kaasas lausa paber ja pliiats, et märkmeid teha! Kuid siis leidsin lihtsama tee, pildistasin teksti, mis tundus kasulik olevat. Tegelikult ega ta palju enda jaoks leidnudki, kuid sai siiski mingi pildi, milliseid esemeid ning raha nad kasutasid. Neile meeldis väga see jumalanna kuju, ja lastele omaselt tundusid porgand-paljad skulptuurid väga naljakad...

Käisime veel Egiptuse osast ka kärmesti läbi, kus on välja pandud tükide originaalsest hauakambrist ühele suhteliselt vähemtähtsale tegelasele; muumia sarkofaagis (irevil hambad ei jätnud just väga julgustavat tunnet hinge, siis vaadati hoopis lõbuga tema sidemete seest väljaulatuvaid varbaid); ja muumiad loomadele (sealhulgas ka krokodillile!).

Rohkem aega ei olnudki, juba teatati, et muuseum on suletud ning oleks kena, kui kõik lahkuksid. Millegipärast oli osa seltskonda meil vahepeal kaduma läinud, kuid ees fuajees saime jälle kõik kokku. Seal avastasime, et käisid suured ettevalmistused peoks, ilmselt seoses mais toimuva Hiina kuuga. Nii ma pildistasingi meie lapsi punasel vaibal, kuidas nad muidu sellele satuvad ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)