01.05.08

Pesukarud

Toronto on mõne poolt nimetatud pesukarude pealinnaks Põhja-Ameerikas. Statistika ütleb, et neid jagub umbes 150 tükki ruutkilomeetrile, kui looduses on neid vaid 4 samasugusel maatükil! Põhjenduseks Toronto mitmed orud jõgedega ning pargid. Kuid ega sealt toitu kõigile leidu, nii mängivad prügi ja toidujäätmed suurt rolli nende toidulaual.

On neid, kes lahkelt oma aias pesukarule toitu jagavad, on neid, kes ei jõua ära kiruda, miks selline loom linnas on ning neid kes vaikselt oma prügikaste lukku keeravad ja maju kindlustavad, et loomad neid segama ei tuleks. Muidugi on pesukaru armas oma suurte silmadega ning eriti armas veel, kui pisiskesed pojad välja ilmuvad. Kui aga hommikul avastad, et prügikast, mille olid oma arust kindlalt lukustanud, on lahti tehtud ning kõik sodi laiali tassitud, siis teeb ikka kurjaks küll!

Lisaks veel probleem, kui nad endale pesa püüavad sisse seada ning avastavad, et sinu korsten on just see kõige õigem koht! Minu pildid ongi püütud täna ühest, kes käis majakatusel endale korterit otsimas. Kindlasti oli ta väga kurb, kui leidis, et korstnast ei saa siiski sisse ronida ning ta tagurpidi sealt tulema tuli!


2 kommentaari:

  1. Vaadata on armas aga enda aeda ei tahaks :)
    Mis siis saab, kui nad korstnasse pesa teevad ja siis keegi kaminat kytab...

    VastaKustuta
  2. Siis muidugi korsten ei tõmba ja tuleb asjamehed kohale kutsuda :).
    Nad on tõesti armsad, eriti veel pisikesed pojad, kuid kui nad sügisel meie viinamarjade kallal käivad, siis ei ole me mitte rõõmsad. Oleks nad veel vähemalt viisakad, oskavad ainult kõik ära lagastada...

    Samas ole kuri nii palju kui tahad, see maa on kunagi nende koduks olnud ja kui me siin küllalt palju toitu nende jaoks toodame, siis tõuseb ainult nende arvukus...

    Huvitav on see, et nad ei taha meie aia tomateid süüa ega ronitaimena kasvava kiwi vilju.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)