28.05.08

Toronto Eesti Kooli lõpuaktus

Panen nüüd veel pilte üles esmaspäevasest lõpuaktusest, kus president Ilves isiklikult kooli lõpetajatel kätt surus ning õnne soovis. Ega me polnud väga kindlad, kas ta ikka kohale jõuab, sest lennukimaandumise ning aktuse alguse vahele ei jäänud mitte väga palju aega. Ta pidas väga kena kõne, milles rõhutas eesti keele tähtsust ning „tegi reklaami” Eestile :). Eesti Elu lehel on kokkuvõtlik video õhtust ja artikkel piltidega.

Tavapäraselt jagas Toronto Eesti Ühispanga esindaja lõpetajatele välja kinkekaardid, millel olev summa kantakse nende kontole. Oleme seda viimastel aastatel just nii teinud, sest raha kaob kiiresti rahakoti vahelt, kuid panga edukaks tegutsemiseks on meil vaja ikka rohkem noori juurde tuua.


Algkooli õpetajad, kõige paremal ääres, koolide hing või vaim või kõigile teada-tunda koolipapa Edgar Marten. Huvitav on see, et üks õpetajatest on minu endine Eesti Kooli õpilane!


Koolilapsed esitasid kolm laulu. Üks neist on Peeter Kopvillemi tore lugu sellest, kuidas Eestist kaugel eestlaseks kasvada (ja mitte välis-eestlaseks ;).




Valisin just selle pildi siia, sest see näitab, kui vabad ja julged kohalikud noored on. Mulle meeldib nende vahetu käitumine ning sisemine julgus alustada vestlust ükskõik kellega.


Kai õpetas Mari klassi kaks viimast aastat. Siin on ta oma lastega (kellest üks lausa päris oma), kes ka kooliväliselt palju-palju koos olnud. Muidugi on see aidanud kaasa nende suhteliselt heale eesti keelele.


Viimaks paar pilti kenadest rahvarõivais neiudedest. Esimesel keeldus Mari naeratamast, kuid Kirke oma klassiõega olid rõõmsalt nõus seda tegema. Neil on veel kaks aastat minna! Marile sain viimasel minutil riided parajaks. Ta oli oma reisil USAs ning tegin umbkaudu lühemaks. Kui ta siis lõpuks korralikult
seeliku selga ajas, avastasin, kuidas see mööda maad lohises! Kiiresti-kiiresti õmblusmasin välja ning vajalikud parandused ära teha! Meil sattus päris soe ilm, ta tahtis käistest lausa loobuda, arvas, et nii on ilusam... Pidin siis seletama, kuidas täpselt rahvariided seljas peavad olema :).

l

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)