06.06.08

Raamaturiiul

Robert Wright „Non Zero - The Logic of Human Destiny”
Taas üks huvitav raamat, milles arutletakse seekord, mis täpselt on mõjutanud ning mõjutab inimühiskonna arengut. Tal on oma koduleht, kus on päris palju väljavõtteid raamatust ning selgitusi. Mis mulle endale jäi hinge oli tema seisukoht, mille järgi kõik rahvad tervel planeedil liiguvad ühtse suure kogukonna poole. Juba praegu on mitmeid organisatsioone, kes kontrollivad teatud määral, kuidas mõned riigid oma poliitikat ajavad, muidu näiteks ei toetata neid majanduslikult. Kui jälgida tema mõttekäike läbi ajaloo, siis ma ei imesta, et s
innapoole me tõesti liigume. Ning on ainult aja küsimus, kui need riigid, kes veel oma joru ajavad, peavad järele andma.

Huvitav on ka tema arutelu, kuidas põhiliseks ajendiks suurtele vallutustele on olnud kindlustunde taga ajamine, et selle riigi kaup jõuaks just sinna, kus see peab jõudma. Ta räägib loomulikult Rooma suurest riigist, kuid ka mongolite vallutustest, mis avasid Hiina eurooplastele ja vastupidi. Taoline avatus muidugi pani aluse parimate avastuste jagamisele ning tehnikasaavutustele. Kui aga oma uksed kinni panna, siis võidki oma loorberitele istuma jääda, ilma et midagi rohkem saavutaksid. Tänapäeval on internet see abivahend, mis laseb teadlastel üle terve planeedi oma mõtteid jagada.

Kui esialgu panin ta raamatu kõrvale, kui natuke segase ja arusaamatu, siis lõpuks pean ikkagi ütlema - väärt lugemine, mis paneb aju tööle, isegi kui kõigega alati nõus pole!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)