07.07.08

Awendas

Tom oli lastega laupäeval meie lemmikpargis - Awenda provintsipargis, mis asub umbes pooleteist tunni sõidu kaugusel Torontost põhja poole Georgian Bay ääres. Oleme seal just samamoodi palju kordi ainult päevaks kohale sõitnud või vahel telgi kaasa võtnud ning mitu päeva kohapeal veetnud. Kui kunagi Tomiga siinseid parke pidi sõitsime, siis võlus see meid kohe oma Põhja-Eestile nii sarnase rannikuga, kivide, aeglaselt sügavaks mineva liivase kaldaga. Kuna järved on nii suured, siis ei saagi aru, et pole mere ääres.

Päris palju oleme seal näinud ida-eurooplasi ning oma sõbradki oleme samasse kohta meelitanud. Kõigile on väga meeldinud ning nad on hakanud omapäigi seal käima. Suur osa kanadalastest veedab hea meelega aega Wasaga rannas, kuid sealne olemine meenutab näiteks tihedalt täistipitud Pirita randa. Õnneks on see meie pärl veel inimestest suhteliselt puutumatu.

Siin on hea pilt: kas oled Eestis või Kanadas? Mulle meenub kohe Vääna rand, ikka see osa, kus liivarand otsa saab ning kivid pihta hakkavad.


Meri või järv...


Isegi siin saab imekaunist päikeseloojangut jälgida, kuigi olenevalt ajast, ei tarvitse just alati päikese vette kukkumist seal näha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)