02.07.08

Elegantsus

Kathleen Tessaro „Elegance”

Kas pole huvitav, kuidas mõnikord käsi tõuseb raamatu järele, millel intrigeeriv pealkiri ning kena kaas :). Valisin raamatu kõigi nende tõsiste teemade vahele, millest ma viimasel ajal lugenud olen. Lugu on noorest naisest, kes leiab antikvariaadist ühe vana raamatu, mis on kirjutatud kuuekümnendatel aastatel Genevieve Dariaux poolt. See naine oli omal ajal tuntud tegelane moemaailmas (direktriss Nina Ricci juures). Madame Dariaux (kes kunagi Pariisis elas, kuid praegu Lõuna-Prantsusmaal oma pensionipõlve peab) loal on Kathleen Tessaro laenanud lõike tema teosest, mis annab soovitusi, kuidas elegantselt end rõivastuda ning meikida.

Need nõuanded on sobivalt seotud noore naise eluga, kes ameeriklasena Inglismaal püüab oma suhteliselt mõttetut oleskelu muuta, kui avastab selle huvitava teose. Esiteks võtab ta ette oma hooletult kokkupandud garderoobi ülevaatuse.

Teos on lahe lugemine, kuid nii mõnegi asja võib sealt kõrva taha panna! Kõige olulisema punktina on toodud välja fakt, et ei tähenda, kui ilus või kole sa oled. Tähtis on, et suudad end lihtsalt, kuid stiilselt riietada. Sul pole vaja meeletult suurt hulka kleite ja seelikuid. Parem juba vähem, aga kvaliteetseid, mis ehk rohkem maksavad, kuid sind aastaid võivad teenida. Muretse rohkem lisandeid, mis muudavad sinu jaoks vana eseme uueks. Kui oled end väliselt sulgedega ehtinud :), siis tekib enesekindlus ning nii naised kui mehed märkavad seda!

Nüüd ei jää muud üle, kui kõik riided kapist välja tõsta ning põhjalik mõtlemistöö ette võtta ;).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)