08.08.08

Läti Maja

Kolmapäeva õhtul seadsime sammud oma töökaaslastega (nendega, kes puhkusel pole ;) Läti Maja poole. Vabandust seadsime autoninad sinnapoole, sest maja asub umbes 8 km kaugusel Eesti Majast ning sinna pole just kõige mugavam ühistranspordiga ligi saada. Minu jaoks tähendab mugavust, kui saan metrooga kohale ja ei pea bussidega ringi kolistama... kindlasti oleks veel parem kui jala saaks, millest ei tasu sellises suures linnas mitte unistadagi!


Õieti on lätlastel kaks maja, üks all-linnas ja teine pisut uuemas rajoonis, suurte teede ristumiskohal. Kunagi oli pakutud seda maja eestlastele müüa, kuid mõte laideti kiiresti maha, mis omamoodi ehk oli õige tegu, sest lätlastele tähendas see lõhet noorema ja vanema põlvkonna vahel. Vanemad hoidsid oma kesklinna hoonest kinni ning nooremad läksid parema meelega sinna uude ja uhkesse! Praegu on see vanem maja müügil ning Läti Ühispankki (kes kolmest Balti ühispanga hulgas kõige nõrgem) on sealt juba ära kolinud, kuigi ma olen kindel, et nad enam ei kasuta arvelauda rahasummade kokkulöömiseks ;). Enamus noori vaatavad seda nagu imeasja, minu parim praktika tuli aastasest töötamisest Eesti Posti juures peale keskkooli!


Meie kolmapäevane käik ühtis nende suvise grilliõhtu korraldamisega! Lätlased on tuntud oma pühapäevahommikuste rootsi laua tüüpi toidupakkumistega (ikka raha eest :). Mõlemad toidutgemised korraldatakse vabatahtlikkuse korras lätlaste seltside ja organisatsioonide poolt. Iga org peab vaheldumisi kohal olema! Siiani on see neil hästi õnnestunud (toit on imehea!) ning nii teenitakse oma osa maja ülalpidamiseks! Tublid! Eestlaste kohta käivad samas naljad, kui kolm eestlast kokku saavad, siis on vaja kolm seltsi asutada! Kahju, et seda vägikaikavedamist nii palju on! Ei ole siinsed eestlased selles suhtes sugugi paremad...


Ja viimaks sisevaade majast välja. Maja on tõesti üsna elava liiklusega tänava ligidal (Eglinton Ave. & Don Valley Parkway), kuid siin on päris palju parkimist ning ilus roheline aed taga. Isegi mänguplats on lastele muretsetud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)