19.09.08

Raamaturiiul

Rick Mercer „The Book”
Kirjutasin Rick Mercer'ist lühidalt kord siin. Kanada väga tuntud satiirik-humorist, kes oma terava pilguga jälgib tänapäeva poliitikuid ning nende toimetamisi. Kuigi tema raamatusse on kogutud mõne aasta tagused sissekanded poliitilise elu kohta, on nad sellest hoolimata väga kaasaegsed. Selline tunne, et poliitika on üks suur mäng, mille reeglid on juba ammu maha pandud ning ükskõik, millise ajajärgu poliitikuid või riigijuhte jälgida, siis päriselt ei erine see suurt sugugi ei eelkäijate ega ka ilmselt järeltulijate omast!

Tema koduleht on peidus siin. Seal leidub ka videosid tema saatest Rick Mercer Report, milles on mitmeid toredaid lõike Kanada elust. Paljude puhul peaks teadma muidugi rohkem siinsest taustast, kuid nii mõnigi on sellele vaatamata huvitav, eriti, kus ta proovib järele oma kaasmaalaste erinevaid ameteid või osaleb üritustel. (Vaata näiteks selle aasta 15.jaanuari saadet, kus ta hüppab jääkülma vette Polar Bear Dip ning blogijatele kuluks vaadata lühikest lõiku mehest, kes kõige viimase inimesena oma blogiga alustas Last Guy to get his own blog.) Kõik on juba ilmselt aru saanud, et ta on mu üks absoluutsetest lemmikutest :).


Joanna Trollope „Friday Nights”

Üks raamatukriitik kirjutas, et raamatud naistest naistele peaksid olema kohustuslik kirjandus meestele... nii saavad nad ehk pisutki aru, miks me just sellised oleme :).

Joanna Trollope'ilt olen lugenud veel paar lugu. Tema kirjutised poevad sügavale tegelaste hinge. Räägivad nende tavalisest elust, mis on nende mõtted, mured, mis mõjutavad nende otsuseid, tegevust.

Raamat toob kokku noored naised peaaegu tänavalt ühe vanaproua koju. Nende vahel kujuneb pikaajaline sõprus, kokkku saadakse reede õhtuti. Sõprus, mida võetakse enesestmõistetavana, kuni nende kõigi olemust raputab ühe naise uus kavaler. Kas tõesti on senine päevast päevane elu see, millega nad on nõus edasi minema...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)