16.09.08

Viimane aasta põhikoolis

Kümnes aasta siin koolis Mari jaoks... Sel sügisel alustas ta kaheksandas klassis, mis on siinse põhikooli viimane aste. Leidsin ühe toreda pildi ajast, kui ta kooliteed alustas (junior kindergarten) ja kui Pipi Pikksukk veel hästi põnev oli! Eriti veel, et multifilmide sari Pipist jooksis teleris. Mul on samas kahtlane tunne, et raamat polegi meil päriselt läbi loetud...

Panen siia juurde tema praeguse klassijuhtaja kirja lapsevanematele. Selles annab ta lühikese ülevaate nõuetest ning ootustest. Kodutöö on ikka sees :), ainult nädalavahtused ja pühad peavad vabad olema! Õpetaja annab projektide, referaatide esitamiseks kolm ekstra päeva, kuid iga päev viib hinde 5% allapoole (nende hinded pole hinded vaid protsendid). Kui ikkagi jääb töö esitamata, siis on hindeks 0. Minu kooli ajast Eestis on meeles, kuidas hindeid sai ikka parandada. Siin sellist huvitavat asja pole! Kui saad kehva hinde, siis see kehv hinne ka jääb! Pead lihtsalt rohkem tööd tegema, et üldist taset tõsta.

Päevikud (daily planner) antakse lastele kooli poolt tasuta. Teoreetiliselt peaksid lapsevanemad iga päev sinna oma allkirja panema, kuid vanemates klassides muututakse selles suhtes mitte nii nõudlikuks, oleneb ka õpetajast. Mari ostis Eestist ühe väiksema päeviku (siinsed on sellised suure kirjalehe suurused) ja õpetaja oli lubanud tal seda kasutada.

Dear Parents of 8P,
Welcome to you and your child.
Grade 8 is an exciting year. The students will prepare for high school and take on many leadership roles in various extra curricular activities.


Some homework is given daily. Homework should take between 45 minutes to 1½ hours maximum. Short assignments or preparation for a major project will be required for history and geography. For language arts, students are required to read 5 novels of their choice by October 31,2008. No homework will be assigned by me just prior to holidays. There is a homework board in the classroom and each student will be given a personal planner to help them develop time management skills. Also, students are welcome to stay in class until 4:00 p.m. to work or to receive extra instruction.

The students have a 3 day grace period to hand in assignments. This is to be used very infrequently. There is a penalty of 5% for each day up to the third day. After that the student will receive zero for the assignment. This will be noted in the planner. Please check your child's planner from time to time as we record all the marks in the planner. If you can please sign the planner daily, that would be wonderful. However, I know the time pressure of being a parent, so a weekly or bi-weekly check would keep you up to date.

Time does not permit numerous parental phone calls, however, you are welcome to write me a note in the planner or make an appointment and come and see me anytime.

I am looking forward to seeing you at the barbeque or the report interview.

2 kommentaari:

  1. minu tibil oli ka see pipi kleit (ja pipi vaimustus, meil vaadati neid pipi filme, rootsi omi) :)

    eestis pannakse samuti esitamata töö eest 0, aga see tuleb järele vastata või muutub veerandi lõpuks kaheks.

    VastaKustuta
  2. kleit saigi kunagi ostetud eestist :)
    pole kindel, kas selliseid siin isegi müüdi.

    nii palju kui mina olen aru saanud, ei ole siin mingit järeletegmist, aga muidugi pole meil siiani selles suhtes kunagi probleeme olnud. kehvasti läinud kontrolltööd jäävad just selle hindega, mis said. ma ei teagi, kumb see õigem on, sest tahad ju, et laps ikka asja selgeks saaks...

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)