17.11.08

Jõuluvana rongkäik

Santa Claus Parade on Toronto tänavatel olnud juba üle saja aasta. 1905.aastal korraldas Kanada suurima kaubamaja (Eaton) omanik jõuluhooaja alguse tähistamiseks piduliku jõuluvana kohaletoomise! Loomulikult on taoline üritus hästi kasulik kõigile neile, kes suurest jõulukinkide müügist kasu saavad. Laste jaoks on jälle selline ettevõtmine juskui imemaailma sattumine, sest muinasjuttudest ja filmidest tuttavad kujud ilmuvad tänavatele!

Huvitav on see, et 1989.aastal näidati Toronto jõuluvanaparaadi Venemaal ning 1991.aastal osales Venemaa rongkäigus oma kujude ja inimestega. Toronto paraad on maailma suurim ning seda vaadatakse mitmel pool mujalgi. Kohale tullakse üle Kanada erinevatest kohtadest. Põhja-Ameerikas korraldatakse ilmselt neid veelgi (vanim on Peorias, Illinoisis). Meie pole kunagi tahtnud nii vara jõulumeeleolu peale suruda ning pole sinna enne sattunud. Seekord püüdsime kahte asja ühendada, külastades samal ajal kunstimuuseumi.
Vaadates laste rõõmsaid nägusid ning elevust täis rahvast tänavatel, siis tahestahtmata mõtlesin meie laulupeo rongkäigu peale. Tegelikult on vahva, kui on olemas neid, kes selliseid asju valmis korraldama on, sest see toob kokku nii palju inimesi ühe eesmärgiga: to have fun! Ning eriliselt tore on näha, kuidas ratastool ei takista taolisest üritusest osalemast!
Mõned pildid lippudest. Ukraina lipp muidugi on näide meie linna erinevatest rahvastest. Ma ei arva, et eestlased on sellest kunagi osa võtnud. Seekord oli Tartu College'i fuajees akadeemiliste organisatsioonide poolt korraldatud kogunemise/soojendamise koht, kus pakuti ka kakaod (rongkäik läheb sealt mööda). Ja seda sooja paika oli kindlasti vaja, kui tahtsid kõiki paraadil osalejaid näha, sest tuul oli kõva ning külm. Isegi lund hakkas vahepeal sadama!

4 kommentaari:

  1. Anonüümne18/11/08 03:40

    Mhmm... kadripäevgi pole veel käes, aga juba pressivad jõulud peale. Tegelikult pole mul nende varaste jõulude vastu midagi, sest poed on päris armsad oma jõulukaunistusetga ja muude vidinatega, mida nad üritavad rahvale pähe määrida. Ja siis need lõputud jõulukontserdid. Erinevad artistid tulevad välja oma jõuluprogrammidega. detsembris pole niipalju päevigi, et kõigile kontserditele jõuaks, seega tuleb väga hoolikalt valida, kuhu minna ja mida teha. Tuleks ainult seda jõulumoodi ilmakestki. Meil siin on nüüd paar ööd juba alla nulli olnud. Hommikul oli maa veidi kahutanud aga mõni päev tagasi õitsesid ikka veel mõned vaprad lõvilõuad ja roosid ajasid uusi õienuppe välja. -K-

    VastaKustuta
  2. Oled kindel, et ikka õiges sabas ootasid, see kunstihuviliste saba näeb välja nagu vanasti ABC juures kui õlut poodi toodi:)

    VastaKustuta
  3. Meil tuleb ka rongkäik järgmise nädala lõpus. Aga muidugi mite nii võimas. Scarboroughs oli ka, aga me ykski aasta miskipärast ei jõudnud sinna.

    VastaKustuta
  4. Eks need jõulud tungi aina varem peale, kuigi ma ei ütle ära pisikeses koguses jõulumeeleolust :). Kõige rohkem kannatavad ilmselt kaupluste töötajad, kes peavad pea kaks kuud selle jõulumeeleolu ja muusika sees olema.
    Rongkäik on kindlasti väikestele põnevaks elamuseks, ikka neile, kes veel muinasjutte usuvad. Vanemas eas tullakse rohkem tradtisiooni jätkama. Eks minu lapsed oleks taolisest uhkest asjast rohkem rõõmu tundnud, kui nad pisemana kohale oleks toonud.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)