15.11.08

Kuninglik põllumajandusmess

(Mõistatus pildi kohta: millest kujud voolitud on?)

Proovisin eestikeelse variandi anda maailma suurimale siseruumides peetavale iga-aastasele Royal Agricultural Winter Fair'ile, mis avas uksed seekord 86ndat korda (algus 1922.a.)! Millegipärast pole ma ise sinna kunagi jõudnud, kuigi mitmed korrad olen plaaninud. Tean neid, kes igal aastal kohale tulevad, ning seekord sai Mari osa sellest ettevõtmisest. Need (kaasa arvatud mina :), kes asjast ainult lugenud, võivad vaadata videot siit leheküljelt - eriti alumist.

Mari kooli kaheksandad klassid tegid ühise külastuse. Mina pakkusin oma tüdrukule välja, et tuleksin kooliga kaasa, nagu nad ikka lapsevanemaid appi paluvad, kuid Mari laitis asja kiiresti maha. Nii need lapsed kasvavad! Hommikul lippas ta juba varakult kooli ning kui meie Kirkega järele jõudsime, nägin suurt gruppi metroo pool liikumas. Jõudsin nendele kergelt sappa, sest tee oli meil ju ühine. Mari näoilme mind nähes oli muidugi täpselt see, mida ette kujutasin. Millisele teismelisele eriti meeldib oma mamma-papa seltsis end teistele näidata. Samas naeratasid ta sõbrannad väga sõbralikult mulle, kui neid tervitasin :). Võtsin Marilt ta jope ära, sest ilm oli päris soe ning üsna kehv on ülearuste riietega taolistes kohtades käia.

Mess ise tutvustab loomulikult põllumajandusega seotud tooteid (kaasa arvatud või, millest ülemisel pildil kujud valmistatud), loomi, tehnika saavutusi. Sinna juurde käib hobuste ja koerte show. Kõige põnevam minu jaoks on näha pisikesi notsusid (augustis on väiksemal kujul sama asi toimumas siinsel „Näituse väljakul”) ja loomulikult kõiki teisi pojakesi. Nüüd olen igal juhul kindlalt otsustanud järgmisel aastal see käik ette võtta!

Kõik fotod on Mari tehtud! Viimane on autost, mis sõidab toiduõliga.

3 kommentaari:

  1. Kas need kujud võivad olla voolitud niinimetatud soolataignast? Kui ei, siis millest need on, kui jah, siis kui suured need on?

    VastaKustuta
  2. Need kujud on tehtud tavalisest võist ning need võivad olla igas suuruses ja raskuses (näiteks 200 kg kaaluv kuju). Taoline kunst sai alguse Ameerika farmerite toodete reklaamimisel üle saja aasta tagasi, kuigi ajalugu läheb veelgi kaugemale. Eestist ei mäleta küll taolist kommet.

    VastaKustuta
  3. Einoh, selle peale küll poleks tulnud.
    (Esi-esiemade aegne perenaine minus tegi kusagil taustal peenikest häält: "Toiduga ei mängita!":)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)