09.07.09

Kirsid

Vist oli kolm aastat tagasi, kui istutasime aeda kirsipuu ja seekord sain päris hea saagi. Kirsil on mitu erinevat sorti, kuid üks nendest selline mõnus kõva ja parajalt magus. Kahjuks läks hulgaliselt mädanema. Ei teagi, kas sellepärast et suhteliselt rohkem vihma alla tulnud või ei tabanud ma õigel ajal ära korjata. Lisaks ei saanud ma kõiki vilju tipust kätte, sest ma ei pääse hetkel pika redeli ligi. Proovisime ka aprikoosi kasvatada, kuid pesukarud pistsid need vähesed viljad nahka mis puule ilmusid ning lõpuks kuivas ta hoopis ära.

4 kommentaari:

  1. Anonüümne10/7/09 05:32

    Teil seal juba kirsid valmis?? Ma hakkan täna ilmselt esimest korralikumat maasikasaaki korjama. Ehk saab midagi ka sügavkülma pista. Senimaani on kõik korjatu kohe ka pintslisse pistetud. Ja kirsid... need valmivad alles augustis, kui hoburästad neid enne nahka ei pista. Aga õunasaak tõotab tulla vägev. -K-

    VastaKustuta
  2. Kirsid valmis ja maasikad läbi. Kuigi viimaseid oli tavalisest palju vähem ja hiljem, ikka vihma ja jaheda tõttu.
    Ounad lähevad meil pidevalt ussitama. Puud ongi rohkem ainult varju pärast püsti, kuigi mina pirisen, et võiks pigem midagi muud sinna istutada (kirsid?), sest maa on mahakukkunud õunavaibga kaetud.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne10/7/09 22:10

    Need on murelid... Kirsid saavad ikka hiljem valmis ja on v2iksemad...
    marje

    VastaKustuta
  4. Kindlasti ongi murel, kuigi siin on kõik cherries ehk kirsid. Läksin siiski uudishimulikuks, mis vahe neil on ning sain päringule "murel või kirss" järgmise vastuse:

    Kas murel või maguskirss?
    Aiandusteadlased räägivad üksnes maguskirsist, rahvasuu nimetab aga magusa maitsega luuvilju mureliteks ja hapukaid kirssideks.

    Nimi ei riku meest ega marjade nimetus muuda nende maitset.

    Nii et tegelikult ikka kõik kirsid! Mina pole muidugi mingi aiandusteadlane :)
    Murelid ehk maguskirsidd maitsevd igaljuhul mitu korda paremini kui kirss, mis meie puu kirsioksal kasvavad - palju väiksemad ja hapud. Neid ei taha isegi linnud nokkima minna rääkimata minust. Ehk pean siiski ära korjama ja kooki küpsetama... Kuigi peamine koogisööja hetkel Eestis on!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)