10.08.09

Öine äike

Meeletu kuumalaine jõudis eile suure äikesega kohale. Õieti küll oli päevgi juba sajune ning soe. Panin hommikul ettenägelikult kõik aknad kinni ning õhujahutaja peale. Öösel oli Toronto kohal nii korralik torm, et mitmel pool kadus elekter (kaasa arvatud osaliselt ka Pearson'i lennujaamas). Pilt ei ole minu tehtud (kliki sellele, et näha teisi fotosid), kuid kella kümne ajal olime terve perega ukse peal, et seda vaatemängu imetleda. Ainult Koko keeldus peale sadu igaks juhuks õue minemast.


Hommikul jalutama minnes, avastasin, et mingil ajal on suur oks vahtrapuu otsast alla kukkunud (parempoolne, kus Koko trepil istub :) ning mitmel pool mujalgi oli tee kaetud okstega, mis oleks pidanud puu küljes kõvasti kinni olema. Mõni oli ikka päris suur, lõhkudes elektriliine.


Üks vanem mees vaatas väga murelikult seda kõrvaltänavas mahalangenud oksa ning rippuvat traati ning uuris, kas meil on elekter olemas. Aga meil oli seekord õnne. Ühel tänavanurgal käiski elektriliinide parandus. Saatsin ta sinna asja lähemalt uurima.

Meie maja ees lebava vahtrapuu lehed, mis justkui nutavad oma kurva saatuse üle...

4 kommentaari:

  1. Võimsad välgupildid! Teil käis ikka kõva möll :)
    Olin kevadel Eestis, kui mu tädi majast paar maja edasi lõi välk suurde kaske ühe elumaja kõrval. Kase alumisest osast lõi see suured pilpad välja ja südamik oli ülevalt alla söestunud. Kahju oli ilusast puust, aga mis teha, elu on selline.
    Torme vaadata on põnev, aga parem, kui nad natuke kaugemalt mööda lähevad :) Ise oleme NYC-s põgenenud keeristormi eest, oli kole tunne küll, kui maast taevasse ulatuv suur tolmupilv kiiresti lähenes.

    VastaKustuta
  2. Möll oli tõesti vägev. Kui korraks välja läksin olin isegi varju all mõne sekundiga läbimärg.
    Olen ise ka siin näinud välku meie aias puu sisse löömas. Olin viimaseid kuid rase, hea, et ma kohe haiglasse ei pidanud kihutama ;)
    Tegelikult mulle meeldib äike ja suur vihm, muidugi kui ise turvaliselt kindlas kohas olen.

    VastaKustuta
  3. Killarney's oli päris korralik äike, õnneks läks pilv üle suure mäe, telki vaid riivas veidi:) Aga paarisaja meetri kaugusel oli välk keeruga männist pilpad välja löönud.

    VastaKustuta
  4. mull ka meeldib äikest jälida. kindlasti kuskilt turvalisest kohast. :)
    aga pildid on vahvad.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)