21.02.10

Ajutegevus Vancouveris nähtav Torontos

Kunagi oli CN torn Torontos maailma kõrgeim toeta seisev ehitis, kuid hoolimata oma kõrgusest kadus ta pimeduse saabudes kuidagi õnnetult öises linnapanoraamis ära. Umbes kolm aastat tagasi seati aga sisse kallis süsteem (kuigi lambid on energiasäästlikku sorti), mille abil torn öösel värvidemänguliseks muutub, ikka kas vastavalt sellele, milline operaatori tuju on või vastavalt pühadele (näiteks on püha Patricku päeval domineerivaks rohelised toonid). Ja nõnda on linnapilt palju lõbusamaks muutunud! Ainult märtsi lõpust kuni mai alguseni ei põle tuled eredalt, siis kui toimub lindude ränne! Kõige peale on ka mõeldud!

Seo
ses olümpiamängudega on Vancouveris Ontario paviljonis olemas võimalus peale pikemat järjekorras seismist istuda ise operaatori tooli ja 'valida' värve. Nuppudele vajutamine aga puudub! Hoopistükkis kontrollid värve oma mõttetööga!

Inimesel on kahte sorti ajulaineid, alfa ja beeta. Beeta puhul on ajutöö pingelisem ja fokuseeritum, ning siis hakkab valgus kiiremini vahetuma. Alfa puhul on aju rahulikus seisus ja tulede mäng aeglustub. Paistab, et beetalaineid pole aga sugugi nii kerge 'produtseerida'. Töötajad soovitavad siis hakata kokku lugema arvutiekraanil paistvate kõrghoonete aknaid (kontrollija näeb Toronto all-linna pilti otseülekandes)!
Loe siit lähemalt.

InteraXon on Toronto kompanii, mis on tegutsenud aju- ja kompuutri "ühistegevusega" ja nemad ongi selle külastajate jaoks populaarse väljapaneku üles seadnud. Tegelikult on võimalik värve kontrollida ka Ottawa parlamendihoonel ning Niagara joal! Firma kodulehel kantakse korraga üle kontrollitavat ja kontrollijat :)

Seda ma imestasin, miks tornil värvid imelikult vilguvad ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)