06.03.10

Superkangelane tüdrukutele

Hiljuti loetud postitus pisikesest tüdrukust, kes ei pidanud enam printsess olema vaid Superhero, pani mõtlema minu enda neidude peale. Nad ei ole mul kunagi eriti printsessidest sisse võetud olnud, õieti küll Mari on meil selline tom-boy, kes on alati roosadest kleitidest ja neiulikest asjadest suure kaarega mööda käinud välja arvatud kui oli vaja küüned värvida ja silmad pähe teha :D Oh, neid kingituse toojaid küll, kes meile laste jaoks mõeldud kosmeetikat tõid, mida ma kangesti peita püüdsin, kuid mis ikka kusagilt välja ilmusid...) Ning vanema õe eeskujul proovib Kirke samasugune olla, kuigi näen temas siiski sügaval peidus ka printsessi :)

Ja nõnda sattusid nad vaimustusse 90-ndate lõpul nähtud seeriast Cybersix. Pidin lausa otsingu tegema, et meelde tuletada, mis selle tegelase nimi oli, kuigi omal ajal kodus muust ei räägitudki!

Loo peategelaseks on noor naine, kes tavaelus käib ringi üsna tähelepandumatu mehena ning kangelaseelus on Cybersix, kellel on mitmed üleloomulikud võimed. Tema eeskujul leidis Mari endale ühe tumeda laia äärega mütsi ning ümber kaela emme rätiku ja nõnda ta "lendas" meil kodus pidevalt ringi. Isegi sõber Andres sai enam-vähem vastava kostüümi - laste fantaasia on piiritu, sest mõlema riietus on muidugi tegelikust nii kaugel, et annab välja mõelda, miks nad nõnda kummaliselt end ilustanud on :) Oh, kui kerge kunagi oli, nüüd enam nii lihtsalt ei saa. Eelmiseks Halloweeniks pidime ju uhke kostüümi tegema ja Kirke räägib juba ka mingist anime-kangelaseks muutumisest, milleks on vaja õiget rõivastust.

Lugesin ka nüüd esimest korda Cybersix'i kohta. Tuleb välja, et tegemist on Argentiinas välja antud koomiksitega, mis palju süngemad, kui TV-seeria.

Lühidalt taustast: Saksa natsiarmee doktor, kes põgenenud Lõuna-Ameerikasse, on väga osav geneetikas. Sõja ajal tegi ta surnud vangide peal eksperimente, kuidas neid ellu äratada ja armee heaks tööle panna. Uuel kodumaal jätkab ta katsetusi ning loob ebatavaliste võimetega 5000 kunstlikult loodud humanoidi. Kuid asjad lähevad viltu, sest nad ei taha sugugi sõna kuulata ning käituvad liiga inimlikult.

Ta hävitab nad, kuid üks pääseb põgenema - Cyber6, kes hakkab kasutama autoõnnetuses hukkunud noormehe nime ja töötab kirjandusõpetajana keskkoolis. Hiljem saab ta kokku oma vennaga, kes oli samamoodi geneetiliselt muudetud, kuid tal on hoopis pantri kuju. Koolis on noor õpetaja Lucas Amato, kellesse ta armub, kuid kellega ta tegelikult koos ei saa olla... Loos on pinget ja lootusetust, alatoon on üsnagi kurb, mida ma tavaliselt sellistes seeriates kohanud pole (mis muidugi tähendab, et ma pole õieti neid näinudki :) Ja palun kergemat karistust, et sellist filmi lubasin lastel vaadata! Vähemalt tegime seda koos :)

Avastasin ka youtube'is mitu videot. Panen siia paar. Neist esimene on Dido laulu järgi kokku pandud ja teine kujutab lühikest ülevaadet seeriast (kokku tehti vaid 13 osa). Kuula alguse laulu siit. Olin üllatunud kommentaaridest, mis nostalgiliselt seda seeriat taga igatsevad ja parimaks nimetavad...


2 kommentaari:

  1. Huh, kui creepy lugu :D
    Aga see superhero teema on roosale sitsile satsile mõnus vaheldus. Silm puhkab kohe :)

    VastaKustuta
  2. Ma ehmusin ka pisut, kui seda lugesin :) Kunagi seda vaadates ei olnud see väga selge, kes ja mis. Aga nüüd vaatasime uuesti mõned osad Youtube'i abil ära ning kogu lugu oli kuidagi palju arusaadavam. Aga enne kui ma jõudsin kogu taustaloo ära rääkida, arvas Mari seeriat meelde tuletades: sellel naisel oli ju mingi gender problem :D

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)