15.03.10

Tali läinud?

Sel ajal, kui Eesti veel hulga lund kaela sai, puhus meil kõva tuul, mis tõi kaasa korraliku vihmaste päevade jada. Tuul oli nõnda kõva, et vihmavari soovitati isegi ilmakanali poolt koju jätta! Muidugi viis vihm viimased lumeriismed, mida niikuinii sel aastal lausa luubiga pidi otsimas käima. Tegelikult ikka midagi maha tuli, et Kirke sai koos issiga ühe lumekoera valmis meisterdada. Pidime kutsa selle peale panema, et ikka aru saada, kui hea töö nad ära tegid :)

Kuid lumevaene soe talv, mille sarnast pole viimase 63 aasta jooksul enne nähtud, ei tõota midagi head suveks. Praegu ennustatakse suurt põuda ning putukate rohkust. Tavaliselt tapab suur külm hulgaliselt sitikaid ja putukaid ja muid närilisi. Nüüd elavad nad rõõmsalt soojas talve üle! Veetase on kindlasti palju madalam kui muidu. Kalastajad saavad ehk seda kõige enam tundma. Sellised on praegused ennustused suveks, kuigi ilmaennustajad oma pead ei anna, mis tulemas on.


Meie tagaaed näeb nüüd peale vihma just selline välja... isegi suur loik on juba sinna tekkinud!

1 kommentaar:

  1. Anonüümne16/3/10 03:15

    Lumevaene soe talv - hihiii! Mul veel eelmisest aastast meele, kuidas ma sinu talvepilte kadestasin, aga meil praegu selline võimas märts akna taga nagu lapsepõlves. Kas sa veel mäletad selliseid varakevadisi märtsiilmu, kui öösel või vahest isegi kuni -20 kraadi külma olla, aga päeval päikese käes ojad vulisesid hangede vahel ja katuseräästad kasvatasid jääpurikaid? Selline kevad on meil nüüd nautimiseks. Järgmisel nädalal on märtsivaheaeg, mida ma oma kooliajast mäletan kui viimast suusatamisvõimalust ja paistab, et ka tänavu on nii. Lund on aga nii palju, et selle lõplikuks sulamiseks võib veel julgelt kuu minna. -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)