08.03.10

Top Chef meie kodus

Pühapäeval on mõnus hommikul niisama voodis mõnuleda ning kuulata laste toimetamisi köögis, kui nad usinalt pannkooke küpsetavad. Igaks juhuks käis kõige noorem pidevalt meid kontrollimas, et me mitte üles ei tõuseks ning et me kindlasti kõhtu täis ei sööks. Viimase üle polnud küll põhjust muretseda, sest olime ju magamistoas vangis ning siiani pole meil veel külmkappi sinna sisse pandud :)

Viimaks jõudsid nad oma asjatoimetamistega lõpule ning teatasid, et kohtunikele on kohad valmis pandud! Suures toas olidki kaks tooli meie nimedega märgitud ning niipea kui olime maha istunud, jagas Mari instruktsioone, mis nüüd toimuma pidi hakkama. Iga tüdruk oli valmistanud kaks rooga pannkookidega, mille puhul pidime kümnepallisüsteemis hindama välimust, maitset ja originaalsust. Nüüd sain aru, miks Mari vahepeal käis meilt uurimas, kas kodus vahukoort on. "Hüppa ratta selga ja mine too!" oli Tomi kommentaar. Aga Mari leidis teise lahenduse vahukommidega, mida serveerimisel kasutati.

Saime ka hindamislehekesed instruktsioonidega ja algaski meie tähtis kohtunikutegevus. Kirke käis vahepeal ikka murelikult uurimas, kas meil küllalt piima on. Ja Mari hõikas ukse vahelt, et me võime omavahel ka asja arutada. Ilmselt olid neil kõrvad põnevusest kikkis, mis me arvame. Aga meil polnud aega juttu vesta... suud olid ju head paremat täis. Millegipärast oli esimene ring saanud nimetuseks - pearoog, kuid see oli täpselt sama magus kui teise ringi magustoit :) Pannkookide lisandiks oli lisaks vahukommidele kasutatud vahtrasiirupit, mett, õunu ja banaane, kaneeli ja moosi. Isegi jogurt sattus ühele valikule, mis küll ootamatu, kuid täiesti söödav!

Viimaks olid käed-nägu magusast kleepuvad ning kõhud täis. Lugesime punkte kokku ja kutsusime lapsed tuppa. Võitjaks osutus ühepunktise edumaaga külaline Hanna
(pildil ülevalt teine ja alt esimene)! Mari ja Kirke olid võrdselt 101 punktiga teisel kohal (Kirke omad on parempoolsed) ! Muidugi ei teadnud me, kelle toitu me hindame ja mingit kokkkumängu meil ka ei olnud! Võitjale jäi au nõud ära pesta... tegelikult mitte, aga meil ei olnud mingit autasu nii ootamatu võistluse jaoks välja mõeldud. Otsustasime, et võiksime sama asja korrata, aga ma annan neile ülesande mingi ettemääratud toiduainega roog välja mõelda. Nad võivad kasvõi interneti abiks võtta, et ideid saada. Järgmisel korral peavad nad tegutsema keedetud kartuliga. Me ei jõua liiga palju magusat ka süüa ;)

6 kommentaari:

  1. Andsid mulle hea idee - külmkapp magamistuppa! :D

    VastaKustuta
  2. Oi, kui lahe! Nii vahvad ja toredad tüdrukud. Kuidas nad selle idee peale tulid? Master Chef on mu lemmiksaade :)

    Mina peaks oma kylmkapi kuuri alla viima :D

    VastaKustuta
  3. Siin mandril on see saade Top Chef'i nime all ja meie pere tüdrukute lemmikuks! Eks nad seal toimetades kuidagi selle mõtte peale tulid, kui proovisid pannkookidele erinevaid kujusid anda!

    VastaKustuta
  4. Anonüümne9/3/10 02:36

    Pühapäevane pannkoogihommik!! Vahva, kuigi jah - asi kiskus ilmselt väga magusaks.

    Hmmm... keedetud kartulid? No leidsid ka fantaasiasurma köögis. Tuleb meelde see aeg, kus nädal enne palgapäeva olid näpud üsna põhjas ning söögiks ainult kartulid, millest pidin siis lapsele huvitavaid ja erinevaid toite nuputama.
    Võiksid välja pakkuda ka spinati kasutamise erinevates toitudes ;) -K-

    VastaKustuta
  5. Kui vahvad tüdrukud! Ja väga kaunilt serveeritud pannkoogid. Ausalt, ise selle peale ei tulekski...

    VastaKustuta
  6. hmm... kartulid... peab ju kõige tähtsama asja selgeks õppima, kuidas õhukese rahakotiga vaese tudengina hakkama saada :D Kuigi siinsed tudengid pidid kõvasti Kraft Dinner'i peale panustama, mis muidugi maakeeli lihtsalt makaronitoit on.

    Vahel ma mõtlen ka, et vahvad tüdrukud, siis kui nad parasjagu jonnitujus pole või omavahel ei kakle :) Tegelikult on nad siiski päris talutavad :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)