18.03.10

Võltsingud

Märtsikuu on pettuste ärahoidmise kuu! Nõnda on õige aeg minna uudistama näitust, mille väljapanekute hulgas on nii võltsinguid kui ehtsaid esemeid ja rahasid ja muud väärtuslikku. Lastel oli minu üllatuseks väga põnev kõike uurida. Vastused eheduse kohta olid ära peidetud, nii käis lausa võistlus, kes kõige rohkem õieti arvab.

Üks väljapanek oli Kanada rahadest, mis mina juhtumisi oskasin kenasti kõik paika panna :D "Oleks väga imelik, kui emme poleks seda osanud!" teatas Mari enesekindlalt! "Ta ju töötab pangas!" Tunnistan, et mulle oleks meeldinud rahasid käes hoida, selle asemel et neid läbi klaasi uurida, sest tihtipeale tunnevad näpud juba raha lugedes ära, kui paber kuidagi kahtlaselt teine on! Tegelikult pole mul just palju valerahasid ette tulnud, pank pole nendega eriti palju kaotanud! Mõne puhul on kohe selge, et tegemist on valerahaga, mõne puhul võtab ikka kahtlema küll.


Võltsinguid on tehtud läbi sajandite, nõnda muutuvad isegi võltsitud esemed lausa hinnaliseks :) Kumb pudel ja kumb taldrik on "õige"? Välimus võib tihtipeale petlik olla!


Kuninganna Victoria ajal muutusid väga populaarseks antiiksed kujukesed. Kuna aga neid oli üsna vähe saada, siis hakati neid omal käel tootma. Sellel pildil on ainult parempoolne ehtne roomaaegne! Kirjad kõrval annavad seletusi, mida täpselt vaadata. Selge on, et peab päris hästi oma ala teadma! Ega muidu suurt vahet küll ei teeks!



Kaks täiesti sarnast klaasi... ainult et parempoolne on tehtud originaalist muuseumi tellimisel. Muuseumi nimi põhjal annab tunnistust, et tegemist on järeltehtuga! Selliseid muuseumite poolt "toodetud" esemeid pidi päris palju tõeliste pähe ringluses olema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)