25.04.10

Selles majas täna õhtul rahu ei ole...

...arvas karateturniiri peakohtunik, kui Mari ja Kirke said kätte karikad esimese ja teise koha eest kumites ehk vabavõitluses. Pildi järgi seda nüüd küll öelda ei saa ning tegelikult kallistasid nad teineteist, kui Marile võit määrati. Kirke on oma kasvu ja kaaluga Marile järele jõudnud (pildil seisab ta küll trepiastmel) ning võistles samas kategoorias. Kui viimaks kaks õde vastamisi läksid, tekitas see hulgaliselt rõõmsat kahinat publiku hulgas, sest sellist asja ei juhtu just iga päev! Mari arvas viimaks, et tal oli lihtne Kirke vastu võistelda, sest nad on palju koos harjutanud, ning teineteise taktika päris selge.



Siin võib vaadata tüdrukute võistlust. Kirkel võttis ühes ringis tükk aega, enne kui võidupunkt tuli. Seekord võisteldi noorte hulgas kahele punktile, et kogu turniiri pisut kiiremini läbi viia.



Maril ja Kirkel on juunioride mustad vööd kätte saadud ning omavahel oldi ka võistlustules oma katadega. Võit kuulus ühele pisikesele tüdrukule - ma arvan, et talle anti ka natuke "cuteness" punkte (st selle eest ta armas oli :). Mari sai sealt teise koha.



Video laste katadest ja ainult naistele mõeldud kahest katast, millest esimene on esitatud prantslasest sensei Marie'ga ning teine kahekesi.

Toomas seekord ei võistelnud, sest oli oma varbale liiga teinud :) Aga selle eest oli tal tähtis amet täita kohtuniku rollis. Ta oli pisut pabinas, kas saab ikka hakkama! Aga minu meelest sai väga hästi ning punkte niisama ei andnud ega pingutanud numbritega üle :) Hästi tehtud! Tom kirjutab ise võistlusest siin.


Kõige põnevam osa on kindlasti mustade vööde kumite. Püüdsin mõningaid pilte sealt kinni. Eriti meeldisid mulle need kaks, esimesel on justkui kaks riiukukke rinnad vastamisi pannud ja teisel on vastane saanud löögi, mis ta hetkeks õhku on tõstnud :)



Kahjuks venivad võistlused päris pikale. Hea, et nooremad saavad hommikupoole oma oskused proovile panna. Vanemate võistlejate naised ja lapsed peavad aga vastu pidama, kuigi see kerge pole, nagu pildile jäänud kaks tüdrukud näitavad. Põrandal on leitud mõnus, kuigi kõva koht pikutamiseks.



Seekord ei puudunud ka oma oskuste demonstreerimine, mida tihtipeale karatega seostatakse. Kuigi olen lõpmatuseni rõhutanud, et see on küll kõige tähtsusetum osa treeningust!!! Siin purunevad rusikalöögi all üksteise otsa laotud lauad ning betoon.

Kui viimaks võitjad vanemates kategooriates välja selgitatud, jagati kõigi ees medaleid ja karikaid. Mari on vasakul pool nurgas oma auringi tegemas.

Jaapni Maja ühes ruumis tegutses ajutine kohvik, kus müüdi võileibu, sooje viinerisaiu (hot dog ehk kuumad koerad nagu siinsed eestlased kenasti sõnaühendi tõlkinud on) ja niksi-näksi. Kirke on juba mitmendat aastat seal abiks olnud, muidugi siis kui ta parasjagu võistlemas ei ole :)

Pikk päev sai läbi. Emme-issi laste saavutustega eriliselt rahul ning koduteel saab veel korraks kiiresti poest läbi hüpatud, et traditsiooniliselt grillkana koju kaasa osta. Kes see õhtul jõuab söögiga jändama hakata!

6 kommentaari:

  1. Palju õnne tublidele tüdrukutele :)
    Sul tubli perekond :D

    VastaKustuta
  2. Anonüümne26/4/10 03:12

    Tublid tüdrukud! :D Hea nali kohtuniku poolt, ta vist pole kuulnud eesti ütlust, et peale kaklust enam rusikatega ei vehita. Ning mis mõtet on kodus enam arveid klaarida, kui suure publiku ees on juba kõik paika pandud ja väga tublilt esinetud. -K-

    VastaKustuta
  3. Väga tublid tüdrukud! Palju õnne!

    VastaKustuta
  4. Tublid tòepoolest!
    Palju ònne!

    VastaKustuta
  5. Aitäh! Emme on muidugi eriliselt uhke oma võsukeste üle :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)