05.05.10

Kunstinäitusel

Noh, peaaegu kunstinäitusel :)

Meie noorem võsu teatas, et kolmapäeva õhtul peame minema Metro Hall'i, mille mitmetele korrustele suur hulk linnavalitsuse töötajaid asukoha leidnud. Seal olevat tema ja Susani ühistööl valminud pilt üleval ning just sellel õhtul peetakse pidulik näituse avamine. Kunstnikeks keskastme koolilapsed, so 7 & 8 klassi omad. Teemaks raamid ja aknad... kuidas noored maailma näevad. Sarnane ülelinnaline koolide näitus toimub juba kümnendat aastat.

Eks me siis seadsimegi sammud metroo poole, kui taevas ähvardavalt pilve tõmbas ning vihmapiisad maapinna läikima võtsid. Millegipärast arvasime, et ühest vihmavarjust jätkub neljale... kui olime peaaegu oma tänava otsa jalutanud ja vihm sugugi allaandmise märke ei ilmutanud, tuli mul geniaalne mõte: miks me ei lähe autoga metroopeatusesse, õhtusel ajal on seal parkimine tasuta. Linna autoga minemise mõtte olin juba enne maha laitnud, parem auto parikida ja siis kenasti rongiga kohale sõita. Nii me kõmpisime üha tiheneva vihmasaju all koju tagasi ning kohe kribinal autosse. Kui me viis minutit hiljem metroo juures välja hüppasime, olin mõne hetkega päris korralikult märg! Rongiplatvormil seistes vilksatas uudisteribas teade, et tuul olevat kohati väga tugevaks tõusnud ning mõnel pool võib isegi rahet tulla!

Aga mis meil enam ilmast. Linnas ootas ees lühike jalutuskäik ning viimaks olimegi kohal, kus noorte tööd kõigile imetlemiseks eksponeeritud. Hulgaliselt lapsi ja lapsevanemaid ja õpetajaid olid ringi sebimas ning üksteise kunsti imetlemas.

Kirke koolist oli päris mitu joonistust. Kirke ja Susaniga koos tehtud on all paremal pool. See väike kribu-mibru tüdruku pea kohal on Kirke luuletus:
She has travelled far to find this door
The door she seeks is the door of imagination
This door will guide her through everything
This magic place of wonder and dreams
She might have lost her voice but
She has not lost her hope
The door is hidden! Can you see it?



Minu silm jäi aga pidama hoopis teisel kunstiteosel, mis kohe kõrval välja pandud oli! Kindlasti ei teki küsimustki, miks :) Arvasin, et äkki on eestlane kunstnikuks olnud, kuid üks india päritolu papa oma pojaga tegid selle juures pilte! See muidugi ei tähenda, et india poiss kõik need valmis tegi! Las jääda siis mõistatuseks!



Jäätisetopsi kunst... Juures on kiri sellest, kuidas välimus ja sisu alati kokku ei lähe, või midagi sarnast.



Ja veel töid...



Iseenesest sünge väljapanek... where did we go wrong on kirjutatud all paremal kujutatud naise pearätikule, mõeldes, kui halvasti me oleme oma planeediga ümber käinud. Mulle meeldib see moderne Mona Lisa.



Nagu üks külalisena kohale kutsutud kunstnik nimetas: noored peavad uhked olema, et nende tööd nii vägevas hoones üles pandud on! Sellest ei saa mitte kõik kunstnikud unistadagi :) Ta julgustas kõiki kunstiga tegelema, ükskõik kui vana keegi on. Ta ise hakkas aktiivsemalt alles vanemas eas maalima. Muidugi on see tore, kui kunst kõhtu ka täidaks... Aga kõik ei pääse marjamaale, st vaeseid kunstnikke on kindlasti lugematul hulgal rohkem võrreldes nendega, kes endale nime on suutnud teha.

1 kommentaar:

  1. Anonüümne7/5/10 04:22

    Väga huvitav näitus - oleks tahnud ise ka tervet näitust vaadata. Mulle meeldisid need noorte tõlgenused kuulsate kunstnike maalidest. Andekad. -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)