21.05.10

Palju õnne, Youtube!

Uskumatu, et Youtube on ainult 5 aastane! Selline tunne, nagu oleks see juba hiigelkaua meiega olnud. Mina laadisin oma esimese video üles kolm ja pool aastat tagasi, aga tol korral ei tundunud ka, et Youtube vaid nii nooruke oli!



Samas mäletan meie esimest arvutit - 286 arvuti numbrina oli kõva sõna! Dos-i tundmine käpas, Lotus ja WordPerfect parimad programmid! Mõni ehk mäletab veel neid 5.25 tolliseid diske? (Marile näidati neid arvutiklassis kui haruldusi :) 1995. saime aga juba palju uhkema arvuti - 486, mis lubas mängida sellist põnevat mängu nagu Wolfenstein ja Brain Age. Need on ka kaks ainukest mängu, millega ma oma elu jooksul oma jõududega kenasti lõpufinishini jõudsin. King's Quest ja Myst said ka läbi mängitud, kuid spikrite abiga :) Ilmselt piisas mulle nendest, nüüd võin rahulikult kõigist mängudest mööda vaadata.

Huvitav on mõelda, kuidas arvutid on edasi arenenud ja võimalused, mis nendega teha saab. Interneti tulek oli suur asi. Toronto pakkus tasuta teenust, millele me kohe alla kirjutasime. Nüüdseks võib sellest ainult und näha ;) Tegelikult on see ikka olemas, kuigi annab ainult teksti edasi. Kui ikka pilte ja videot tahad ka näha, muusikat kuulata, siis tasub pisut rahkotti kergendada.

Siiani olen suutnud ka üks samm lastest ees olla kompuutrite vallas. Lihtsalt sellepärast, et olen ise väga uudishimulik ja tahan asju läbi proovida ning lahendusi otsida. Aga Mari võtab nüüd arvutiteadust ning tegeles sel aastal pisut ka programmeerimisega. Nii et ta jõuab mulle järele :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)