13.05.10

Raamaturiiul




Dennis Richard Murphy "Darkness at the Stroke of Noon"
Kaugel Kanada põhjas leitakse vana kulunud päevaraamat Franklini ekspeditsioonist, mille eesmärgiks oli leida läbitav põhjatee. Uus ekspeditsioon saadetakse kohale, kuid selle käigus kaob päevik ning üks arheoloog. Ontariost Yellowknife'i "asumisele" saadetud politseiuurija saab ülesandeks kahe mõrvaloo uurimise. Ja nõnda vahelduvad katkendid päevaraamatust tänapäeva kauge põhjamaise tegevustikuga. Mõnus lugemine. Kahju ainult, et autor läks manalateele üsna kohe peale raamatu valmis saamist. Kindlasti oleks olnud huvitav näha, mis samadest tegelastest edasi oleks saanud. Mitmed otsad jäävad kutsuvalt lahti...

Olivia Darling "Vintage"

Lahe lugemine, kuigi kindlasti mitte midagi, mis just päris elus juhtuks. Noor naine Kelly Elson, kes armastab küll mõnusalt aega veeta, kuid kes paistab üsna vastutustundetu, pärib oma isa viinamarjaistunduse Inglismaal. Siiani on ta pigem eelistanud vodkakokteile kui veini ja shampust juua. Madelaine Arsenault Prantsusmaal proovib tõestada, et ta suudab oma pere viinamarjistandusega ise toime tulla. Endine modell Axel Delaflote saab lahutuse käigus Kalifornia viinamarjaistunduse omanikuks. Kuidas nad hakkama saavad... eriti kui nende poolt valmistatud veinid pannakse võrdluslauale tuntud veinikriitikute ette.

Val MacDermid "The Grave Tattoo"

Raamatu haaras Mari mulle lugemiseks kaasa, kui ma ei saanud ise raamatukokku minna. Arvestades, et ta ilmselt salaja endale mõnd tätoveeringut tahab, siis ma ei imesta, miks ta valik sellele langes :)
Lugu ise annab edasi ühe teooria Bounty ülestõusust ja mis tegelikult selle läbiviija saatus oli. Kas ta lasti maha nagu ajalugu väidab, või tuli tagasi Inglismaale. Kui Lake District
turbaväljalt leitakse tätoveeringuga iidne laip, äratab see huvi noores kirjandusteadlases Jane Greshamis, kes uurides Wordsworth'i loomingut satub kirjale, milel järgi olevat Bounty ülestõusu juht luuletajale kirjeldanud toimunut. Vahele veel pisut pinget, kui antiigiga kaubitseja tahab ise seda teoreetiliselt olemas olevat luuletust kätte saada. Peale seda võiks ta suure tõenäosusega jalad seinale panna ja mitte midagi teha. Ning veel üks mõrv Londonis, milles süüdistatakse teisemelisest neidu, kes aga kiiresti jalga laseb Londoni naabri Jane Greshami juurde, kes ise parasjagu Lake Districus vanemate juures on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)