11.08.10

Ema lapsepõlverajad

Tegime Hiiumaale ringi peale, loomulikult käisime Emmastes, kus ema sündinud (pildil ülemine vasak ja alumine parem pilt). Maja ei kuulu küll enam talle, sest peale vanaisa küüditamist ja mahalaskmist, ühe venna põgenemist Rootsi ja teise surma, läks talupidamine naisperele raskeks... Kuid ema on ometigi tüki maad tagasi saanud, millest osal laiub hetkel kellegi ettevõtmisel maisipõld. Huvitav, kas sealt ka saaki saab? Aga vähemalt on meil maajupp, kuhu muretult saaks näiteks telgi üles panna :D Emmaste kool (ülevalt parem pilt) tähistas muide 90.juubelit sel nädalavahetusel.
Astusime läbi Vaemlas asuvast Hiiu Villast (ülemine foto pole vabrikust vaid lähedalasuvast talust), mis on täiesti ainulaadne, sest see töötab ikka edasi ja kasutab vanu villavabriku masinaid. Hiidlased toovad oma villa just siia ümbertöötluseks. Nagu teada sain, on tööd palju ning järjekorrad vahel mitme kuu pikkused.

Uhke trepiga Suuremõisa lossist lippasime samuti läbi, kus hetkel käib uute õpilaste vastuvõtt. Isegi meid kutsuti sinna õppima, kuigi mina uurisin hoopis, kas neil pole vaja inglise keele õpetajaid :) Lossiproua, kellega juttu vestsime, avas meile lahkelt mitmed uksed ja näitas muuhulgas suurde kappi peidetud salaust. Isegi alla keldrisse juhatas läbi trepialuse sissekäigu. Mul oli eriliselt hea meel, kui lahkelt meile väike ekskursioon korraldati! Samas on natuke kahju, et loss polegi näiteks kenaks muuseumiks ümber ehitatud. Kuigi, kes teab, ehk on mõni ettevõtja hoopis sellele silma peale visanud, kui võimalikule külalistemajale, mis mind küll kindlasti ei rõõmustaks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)