10.08.10

Hiiumaal

Sel ajal kui mandril möllas torm ja kuumus lämmatas, olime meie kenasti end sättinud sellest kõigest eemale – Hiiumaale. Tunnistan, et ilmselt oleks ma seegi kord rahulikult Tallinna-kodus mugavalt aega veetnud, kui mu kallid saare-sugulased poleks usinalt hakanud organiseerima minu tulekut. Juba pakuti küüti paari sinnasõitjaga, kuni sain oma õe nõusse, et tema autoga reis ette võtta. Emmastes sündinud ja üles kasvanud ema ka kaasa ning nõnda siis saigi viis erinevast põlvkonnast naisterahvast kenasti autosse pakitud. Suur aitäh õele, kes julgelt Eesti maanteesid vallutas; ja muidugi Liiale ning Sirjele, kes peaaegu ei tahtnud kuuldagi, et ma taas kord Hiiumaa poole isegi ei kiika! Ning hiigelsuur tänu Liiale, kes lausa uhke Kärdla-korteri meie käsutusse andis!

Viimati olin Hiiumaal üle 20 aasta tagasi emapoolsesuguvõsa kokkutulekul ning see tähedas iseenesestmõistetavalt probleemi, kas ma ikka kõik ära tunnen, kes meid külla ootavad :) Kunagi oli meil sugupuu (alates minu vanavanaemast ja -isast - Liisu ja Siim Koorest alates - mõlemad sündinud umbes täpselt sada aastat varem kui mina) puha piltidega valmis vorbitud, kuid keegi pole viimase paarikümne aasta jooksul seda uuendanud. Eks ma siis mõtlesin pingeliselt nendele vanadele fotodole ning ohkasin kergendatult, kui kõhklemata ja piinlikuseta enda nimest igaks juhuks teada anti (sest enamuse puhul oli seda kohe kindlasti vaja :). Mul on hea meel tõdeda, et olen ikka ühte väga toredasse suguvõsasse sattunud, kus jätkub nõnda lahkeid, sõbralikke ja vahetuid inimesi!!!

Eriliselt hea meel on mul Sirjega tutvumise üle. Temaga jäävad küll ühised esivanemad kusagile ammustesse aegadesse. Ma ei saa siin seda täpselt kontrollida, kuid tema oli see, kelle käest sain väga põhjaliku sugupuu, mis kusagile 18.sajandi algusesse välja läheb (tänu temale möldisin end geni.comi). Huvitav on see kuidas ta kord oma veelgi rohkem sugupuuga tegelenud emaga vesteldes kuulis Miina lapselapsest, kes Kanadas elab. See tuletas talle meelde blogi, milles täpselt samad nimed figureerisid ja mille tegelased juhtumisi Kanadas elavad :) Tore, et ta asja lähemalt hakkas uurima ja minuga ühendust võttis.

2 kommentaari:

  1. Sirje Jakobson?
    Tema aitas mind ka sugupuu ehitamisel!

    VastaKustuta
  2. Ta nimetas, jah seda ning kiitis vahtrasiirupit :)
    Meil oli päris põhjalik sugupuu olemas vanavanemateni, kuid tänu temale läks see veelgi varasemaase aega tagasi, st tal oli ju kõik töö tehtud, kuna kuulume samasse suguvõssa (minu vanavanavanaisa vend on tema esivanem). Ta lihtsalt saatis siiani kogutu mulle ka. Mind muidugi üllatas, et ta suudab neid vanu ürikuid päris hästi lugeda. Olen ise ka proovinud vaadata, aga ei saa üldse sotti!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)