13.09.10

Halloween?

Laupäeval käis meil suur rõivaste valmistamine, just selline, mis peaks rohkem Halloweeniga kokku käima, kuid meie puhul oli tähtis saada valmis kaks kostüümi Marile kaasa. Ta on terve selle nädala kooli poolt korraldatud liidrite väljaõppe laagris. Võiks vist nii tõlkida (leadership camp). Siin on ju väga oluline, et suudaksid enda eest väljas olla ning ka vajadusel inimesi endaga kaasa tõmmata. Nende kool pidi seda asja väga tõsiselt võtma. Mari koolis korraldatakse see kümnendatele klassidele. Noored viiakse Algonquin pargi lähedale asuvasse paika, kus suviti toimub laagritöö.

Mari oleks võinud ju võtta eelmise aasta Halloweeni kostüümi, kuid kartsime, et peakate on liiga kohmakas kaasa võtmiseks ning ega sellega just palju ringi möllata ei saa (kes teab, kui paju nad just ringi möllavad :). Nii panin pea tööle ning ma ei tea kust ime kohast tuli mõte meisterdada vana rooma rüü. Ajendiks vist siiski ROMis nähtud egiptlaste rõivamood, mis imelihtsana meelde jäänud. Kui internetis otsingu tegin, siis seda lihtsat asja üles ei leidnud. Nii otsustasin kreeklaste tooga kasuks. Neid oli lausa mitut sorti omal ajal. Mari valis välja pildil kujutatu (peplos kreeka keeles). Kangaks on kaltsukast $4 eest ostetud väga kvaliteetne lina, lausa kahju oli seda katki lõigata :) Kui kostüümi täna kokku panin, siis mõtlesin, kui lihtne see omaaegne lõige ikka oli. Kohvrisse sai nagu kenasti neljanurgeliselt kokku pandud voodilina :) Ruumi palju ei võtnud. Muide, Mari lubas mul selle Halloweeni ajal ise selga panna!

Lisaks oli vaja midagi, mis oma kätega tehtud ning Mari tahtis suuri prügikotte selleks kasutada. Aitasin siis jälle oma nõuga kaasa, sest talle ei meeldinud, kui kotist vaid miniseelik sai. Tegime ülaosa kahekordse, alumisele sidusime kotist lõigatud ribasid ning saigi imelihtne moodustis valmis. Punusin veel ribadest vöö ka. Küll on hea, et Project Runway'd on saanud vaadata :D

Õhtul käisin küll veel sõbra sünnipäeval. Meie endised naabrid tõid selleks ajaks oma lapsed meie poole, kui samale peole läksid. Tulin siiski varem tagasi, et õmblemist lõpetada ning noored said vist sellest inspiratsiooni, sest valmistasid taas kord ajalehest ja tualettpaberist kostüüme. Keskmise ülemise kleidiga läksid nad lausa Kokoga välja jalutama! Üks mööduja oli väga huvitatult seda imelist konstruktsiooni uurinud :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)