22.09.10

Raamaturiiul

Kirjutasin "Minu ..." seeria raamatutest natuke oma pilgu läbi, sest Eestis olles õnnestus päris mitu kätte võtta ja läbi lugeda. Ainult "My Estonia" sain veel Kanadas laenata, lausa sellise, kuhu president Ilves sisse kirjutanud :)

Mõtlesin lisaks selle seeria raamatute meeldimise ja mittemeeldimise üle. Tunduba ka, et kui lugejal on mingi side riigiga läbi oma kogemuste või tuttavate-sõprade, siis ollakse selle riigi raamatuga enamasti rahul (kuigi ilmselt mitte alati). Ise lugesin lõpuks Islandi-loo läbi ja kuigi mulle see meeldis, siis tunnistan, et ootused olid pisut suuremad. Ilmselt sellepärast et Island on maa, mis mind alati väga võlunud. (Siit leiab muide toreda blogi Islandilt.)

Kui mingil suvepuhkuste kohtade pähemäärimise olemisel kunagi olime, siis esitas müüja küsimuse: "Mis on teie unistuste puhkusekoht?" Loomulikult sai ta vastused, mis skriptis ette kirjutatud: Hawai, Kariibimere saared, Mehhiko... ja nii aina edasi, kuni mina rõõmsalt teatasin: "Island!" Pani ikka suu tal lukku :D Peale toibumist, et keegi julgeb täiesti valesti vastata ning asjad segi lüüa, suutis ta esitada väga sügava küsimuse: "Kas sulle meeldivad siis jäämäed?!" Millest mina end segada ei lasknud, ning sama innukalt vastasin: "Aga loomulikult!" Isegi Tomilt ei saanud ta tuge, sest minu teine pool noogutas sama entusiastlikult minu arvamistele kaasa. Hiljem prooviti meist igaks juhuks eemale hoida, et me Tomiga mingil juhul veelgi kummaliste ideedega välja ei tuleks ning tema müügijuttu sassi ei lööks. Äkki oleks veel mõne teise potensiaalse ostja unistused soojadest maadest suutnud külmade vastu vahetada :) Siiani olen Islandit siiski ainult pilvede vahelt näinud (just nii nagu Islandi-raamatu autor esimest korda). Kui puhkuseveetmise kohtade müüjal Island nimekirjas oleks olnud, ehk oleksin juba seal mitu suve veetnud ;)

4 kommentaari:

  1. Aga selle ostuloba väljakannatamise eest saime kolm päeva tasuta hotelli suusamäel!

    VastaKustuta
  2. Lopetasin tana hommiul metroos Minu Islandi ja lahen vist nuud kohe lennupiletit broneerima :)

    VastaKustuta
  3. Mind ka Island kutsub, aga ilm on seal ikka täitsa metsa, selget taevast annab oodata. Havail on selles suhtes etem, et ilm soojem ja mõnusad rannad, aga tegutsevaid vulkaane ja vulkaanivälju saad ka vaadata.

    VastaKustuta
  4. Ma ei ole kunagi enne mingite raamatute kohta kuulnud nii palju erinevaid arvustusi kui seda saavad Minu sarja raamatud.
    Nendest voiks lause eraldi raamatu kokku panna.

    Ma alustan igat raamatut kui puhast lehte ja lihtsalt loen unustades mida teised eelnevalt on selle kohta kirjutanud.
    Islandit lugesin just siis kui sealsed tuhapilved meie lennuteid ummistasid ja leidsin selle raamatu vaga huvitavana ja lahedalt kirjutatuna.
    Koik need veeallikad ja leivakypsetamised ja isegi see haisev toit seal on vaga kutsuv aga just tanu muutlikule ilmale ja nendele mulle kananaha ihule ajavatele liiklus tingimustele jaab mul pilet sinna ostmata! :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)