28.10.10

Koeraomaniku heietused


Tom kirjutas juba meie Koko lõikusest. Olime tegelikult sellega tavapärasest liiga hilja peale jäänud. Enamasti lõigatakse emastel kõik suguorganid välja, kui nad on poole aasta piiri ületanud. Me olime ka valmis seda tegema, kuid kuidagi juhtus nii, et magasime maha õige päeva ning andsime talle hommikul süüa, kui ta oleks pidanud ilma söögita opile minema. Nii ta siis lippas siin ringi ja otsis aga isaseid :D Tegelikult juhtus aga, et isegi peale opi kipub ta meie isasele Pumale väga kahtlases positsioonis selga!

Praeguseks on Koko päris kenasti toibunud ning sikutab lausa mitmekordse jõuga mind kaasa, et peaks ikka kiiremini käima! Opi käigus sai kutsa endale ka kiibi sisse. Kui me kunagi Eestisse kolime, siis oleme valmis :) Hea, et loomaarst nimetas, et Euroopas on see paljudes riikides kohustuslik ning parem on asi ära teha, kui kutsa niikunii magab. Kinnitasime info ka tema kaelarihma külge, kuid selle asemel et panna mingi asi talle kaela rippuma, muretsesin väikese taskukese rihma külge. Ta juba kaotas linna registreerimisjublaka ära.


Kõige armsam oli, et arst ega ta abiline ei oska sõnagi eesti keelt (nii nagu lapsed tahtsid ja nõudsid), aga see ei heidutanud neil kiiresti ära õppimast, kuidas koerale "tubli!" öelda :)  Nad kuulsid, kui ma Kokole seda kordasin ning kui pidin vahepeal välja minema, sest nad kartsid vist, et ma minestan, kui nad talt verd võtavad, siis olevat nad seda usinalt korranud. Alles pärast uurisid, mida see täpselt tähendab :D


Üldiselt pean ütlema, et ega siin Torontos eriti hulkuvaid koeri ei näe! Tegelikult olen ainult ühte näinudki kõigi nende aastate jooksul! Kasse on rohkem ringi kolamas, kuid enamasti on need ikkagi kodukassid. Kuna enamasti lõigatakse nii koerad kui kassid "kesksoolisteks", siis pole ka muret, et jalga laskmise korral neid linna liialt ei sigineks. 

Lõikus näiteks alandab linna registreerimismaksu ($65 asemel $25). Ja siin ollakse selles suhtes päris usinad kontrollima. Lausa ukse taha tullakse koputama, et sul on vist üks koer või kass kodus! Võid $240 trahvi saada või kui veel kohtusse kaevatakse, siis käi kuni $5000 välja. Nii et pole siin mingit naljategemist! Lisaks on reguleeritud, mitu kodulooma sul kodus võib olla (kõik käib Toronto kohta) - kuus (kusjuures nendest ei tohi olla üle kolme koera korraga). Sellised karmid seadused siis siin linnas! Meil on kokku kolm kodulooma, kui jätta välja mõned hiirekesed, kes vahel talvel arvavad, et neile sobiks meie majas elamine ka väga hästi. Õnneks küll teevad kassid neile kiiresti selgeks, kes majas peremehed on, st nemad :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)