03.10.10

Kunstigalerii...

Sel nädalavahetusel oli AGO ehk Art Gallery of Ontario kõigile ROMi ehk Royal Ontario Museumi liikmetele (st aastapassi omanikele, kelle hulka meiegi kuulume) avanud uksed tasuta sissepääsuks. Eelmine aasta magasin selle aja maha, kuid seekord pidasin kullipilguga järge, millal taas kord see võimalus kätte jõuab :)  Kord juba seisime pikas sabas ning ei jõudnudki ära seista... Nüüd läksime koos Mariga viimaks ikka kunstimuuseumi üle vaatama. Piletid on päris korraliku hinnaga, täiskasvanule 19 dollarit ja noorele 11, nii et kui valikuks on kunst või teadus/loodus- ning ajaloolised väljapanekud, siis meie eelistus kaldub viibamstele, eriti kui oleme vastava muuseumi aastapileti omanikud.

Galeriis ei ole lubatud pilte teha, kui läheduses on väljapanekud. Klõpsasin siiski mõne, hoolikalt vaadates, et ükski kunstiteos peale ei jääks. Nii sain mitu vaadet põnevale trepile, mis minu meelest omaette kunst :) Huvitav, kuidas vana hoone on ühendatud uuemate elementidega. Lisaks saime kuulata flöödikontserti!

Viimaks seadsime sammud kodu poole. Jalutasime läbi Hiina linnaosa, kus Mari mõnest poest mööda minnes nina kirtsutas, sest lõhnad (ehk pigemini hais) oli päris omapärane :)  Kuna fotosid maalidest ei saanud kaasa, siis tegin ühe hoopis metroojaamas kahvelkividele loodud kunstitööst. Võiks ju seegi vabalt mõnes galeriis rippuda :D

Meie ühine arvamine oli, et aastas korra on tore käia kunsti vaatamas. Tihedamini läheks liiga igavaks. Me ei ole siiski niiiii kunstiteadlikud, ainult parajalt pühapäevakunstinautlejad :)  Mina isiklikult vaimustusin kõige rohkem ajaloolistest väljapanekutest, nagu imepeenelt välja nikerdatud palvehelmestest ning igivanadest munkade poolt hoolikalt kirjutatud ja ilustatud raamatutest. Muidugi meeldivad mulle ka Group of Seven Kanada kunstnike tööd, need on enamasti Kanada loodusest eelmise sajandi alguspoolest. Ja avastasin enda jaoks huvitava kunstniku - Cornelius Krieghoffi, keda peetakse Kanada kunsti üheks parimaks esindajaks 19.sajandist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)