14.10.10

Lõikustänupühad...

... on juba tegelikult möödas. Käisime matkamas ja Tom proovis lastega kanuu ära. Tavaliselt küpsetatakse perega kalkunit ning oodatakse tervet suguvõsa külla (Kokoga jalutades piilusin nii mõnestki valgustatud aknast sisse, kus pidulikult laua taga istuti). Eks oleme meiegi kalkunit küpsetanud, kuid seekord jäi see tegemata. Ja suguvõsa on natuke raske meil kokku kutsuda :) Minu kõige lähem toit kalkunitoidule oli Kalle kaaviariga munaleib :) Sobib tänupühaks vist küll :D (Siin on huvitav artikkel tänupühadest Kanadas ja miks seda peetakse varem kui USAs. Tuleb välja, et komme on palju vanem kui lõunanaabritel ning põhjuseid tähistamiseks ka laias laastus).
 
Tom ja lapsed käisid tüdrukute eestlasest sõbra sünnipäeval, kuhu minekuks küpsetasin suhteliselt tervisliku tordi. Biskviitpõhi kakao ja spinatiga, vahele õuna-sidrunikreem toorjuustuga. Tahtsin tordist jalgpalli teha, kuid aur sai mul kuidagi poole tegemise peal otsa ning nõnda kaunistasin seda oma äranägemise järgi.
 
Samal ajal veetsin ma aega  kodumessil (Home Show), kus müügil pea kõik vajalik kodu ehitamiseks ja sisustamiseks. Tegelikult lootsin sealt leida head juurviljakoorijat (kunagi 15 aastat tagasi ostsin ja töötab ikka kenasti, kuid tahtsin veel ühe muretseda, et Tom saaks ka appi tulla ;) tegelikult kuluks üks selline Eesti koju ära). Ei leidnud, tulin hoopis ühe põrandapesuharjaga koju tagasi (kodus juba üks natuke kulunud on, kuid uuel oli lisaks juures muid vidinaid, on tõesti hea!!!). Eks ma pese siis hoolsamalt põrandaid ja koorin vähem kartuleid :D

1 kommentaar:

  1. Vähemalt Eestis on Lõikustänupüha samal ajal. Äkki USAs tehaksegi muul ajal kui teistes riikides?

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)