09.02.11

Jäälilled


Näitasin oma eelmist jäälillede pilti ühele Kanadas sündinud noorele eestlasele, mille peale ta küsis: "Mis see on?" Esimese hooga ei osanud ma õieti reageerida... Kuidas nii... kas tõesti on jäälilled midagi, mis noortele täiesti tundmatud... Samas pole põhjust imestada, sest kui meie 60-aastasel majal poleks ühte vana puuakent alles, siis ilmselt vaataks ka minu neiud imestusega kummaliste, kuid ilusate moodustistega pilti. Mis võiks nende meeles olla mõni mitmetuhandekordne suurendus ei tea millisest ollusest. Huvitav, kuidas on olukord Eestis? Mina kasvasin üles vanas puumajas, mille aknad alati talvel jäälilledega kaunistatud olid. Jää sisse sai siis näpuga sulatatud väikeseid piilumisavasid või sooja hingeõhku peale puhutud. Loomulikult ei saa selliste akende puhul olla juttugi energiasäästlikkusest :) Aga ilusad on nad ikkagi!

4 kommentaari:

  1. Mul siis mureta, et ei pea seda viimast akent vahetama. Kunst nõuab ohvreid:)

    VastaKustuta
  2. Minu puised aknad on mõned jäälilledega ja mõned ilma. Aga nii värvilisi õisi Eestimaal küll ei ole :)

    VastaKustuta
  3. Väga ilusad jäised lilled oled pildile püüdnud! Ma arvan, et Eestis ikka kõik teavad, mis jäälilled on. Ma arvan, et siin Soomes ka :)

    VastaKustuta
  4. värvilised on lilled sellepärast, et taustaks on talvine uksekaunistus :) pilt on hoopis uksel tehtud, mille ees on klaasuks ja mis suure külmaga ka jäiseks muutub.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)