31.05.11

Eesti ajakirjad Zinios

Ajakirjade kirjastus teatas hiljuti, et mitmed Eesti ajakirjad (Eesti Naine, Anne&Stiil,  Kodukiri, Tervis Pluss, Oma Maitse, Pere ja Kodu, Jana, Kroonika, Naised, Käsitöö ja Käsityö) on varsti loetavad maailma ühe suurima digiperioodika firma kaudu - Zinio. Juunis saab neid ajakirju lausa tasuta lugeda. Muidugi pidin uurima, mis ja kuidas ning selle käigus sain priilt mõned kudumise ja toidutegemise väljaanded. Nädalavahetusel ilmusid ka välja kaks eestikeelset ajakirja. Otsingut saab teha maailmas väljaantava (ja Zinioga ühinenud) perioodika kohta nii huvi kui ka keele järgi!

Mulle meeldib väga see idee, isegi kui pean ajakirja lugemise eest maksma. Siin oli kõige suuremaks probleemiks kaugus. Tellides midagi võisid vabalt mitmekordselt üle maksta, sest postikulu on kallis! Muidugi arvestades, et meie üks pereliige postiga nüüd seotud on, siis ei tohiks küll selle üle nuriseda ;) Ja isegi kui said ajakirju (tihtipeale mitme kuu vanuseid, kuid ikkagi meie jaoks põnevaid), siis pärast ei raatsi neid kuidagi ära visata. Ja kuhu sa neid väikeses majas topid... Zinioga on kõik numbrid, mille eest oled maksnud (üksikult või aastatellimusega), alati kättesaadavad. Võid neid ka endale arvutisse laadida.

Tegelikult olen vahel mõelnud, mis õieti nendest paberkandjatest saab, sest üha rohkem inimesi kasutab arvutit, tahvelarvutit, lugejaid, jne. Usun, et nii mõnigi kergitab oma kukrut lähedal ja kaugel, et digiajakirja lugeda! Mina olin ka peaaegu valmis kergitama, kuid jooksin probleemi otsa, mille puhul Kanadast makstes ei saanud kasutada PayPal'i (pidevalt nõuti mult provintsi nime, mille kenasti sisse toksisin, kuid süsteem ei tahtnud sugugi seda ära tunda). Oleks võinud ju ka krediitkaardi välja võtta, kuid eelistan alati PP, kui see võimalus antakse. Kirjutasin siis kiiresti asjapulkadele küsimuse, ning nüüd olen nende juurest leidnud endale uue kirjasõbra :D  Ainult teema on meil väga ära nämmutatud praeguseks :)  Hetkel on nad Kanada jaoks PayPal'i võimaluse täiesti ära võtnud. Aga nad lubasid selle kallal töötada.

Viimaks veel üks pilt lugejast arvutiekraanil. Näed kahte lehkülge korraga, võid neid suurendada, teha otsinuguid terve väljaande seas, trükkida välja või jagada sõbraga. Reklaamidel klõpsates avaneb aken nende kodulehega, kui see muidugi olemas on :)

Head lugemist! Mul on nüüd, millega oma aega täita :) Ok-ok! Enne kui kallis kaasa hädaldama pistab, siis kinnitan, et muud ettevõtmised on hetkel kindlalt esimesel kohal ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)