15.05.11

Eurovisioon ja muusika meie peres...

Paistab, et minu pöidlahoidmisest polnud palju kasu Eestile :) Vaatasin läbi interneti Eesti TV ülekannet. Tom oli esimesed kaheksa laulu minuga, kuid ta ei saa eriti aru, miks inimesed muusikat üldse kuulavad :) Proovisin lapsi ka juurde meelitada, kuid Mari oli just sõbranna juurest pidzhaamapeolt tulnud ning tal olevat vahepeal väga igav olnud, kui teised (välja arvatud veel üks neiu) olid hakanud Youtube'ist laule vaatama :D Kirke oli raamatu läbi saanud, ja ei teadnud, mida teha, sest telerit ei saa me enam vaadata. Kuid temagi keeldus minu kõrvale tulemast ja vardaid kätte võtmast. Tal on praegu sall pooleli!


Nii me siin oleme, et eriti palju muusikat ei kuula. Omal ajal pidi mul kogu aeg raadio kõrval plärisema, kui kodus olin. Kohe kui koolist koju sain, läks raadio peale. Nüüd olen vist tänu Tomi mõjule hakanud hindama palju rohkem vaikset olemist (linnulaulu kuulamist, nii palju kui seda linnas on ;), kuigi eks ma ikka vahel midagi kuulan. Tihtipeale ühe hooga mitu korda sama laulu :) Lapsed leiavad ka üksikuid, mis meeldib ja kuulavad üle ja üle, kuni unustavad või tüdinevad. Eurovisiooni vaatan peamiselt vanast harjumusest :) Nagu tükike tuttavat "vanast elust".

Eurovisiooni võidulaul oli üks nende hulgas, mis mulle meeldis. Võistlust vaadates oleks Itaaliale ka punkte jaganud. Esimese hooga jäi ta millegipärast kahe silma vahele. Hea, et nad tagasi ikka julgesid tulla ja neil hästi läks! Rootslaste Eric Saade pani mind hoopis uurima, milliseid muid laule ta esitanud on ja leidsin mitu, mis rohkem meeldisid :) Siin on üks. Taani oli ka kena, kuid meenutas mingit teist laulu. Huvitav oli kommentaar, et nende bänd A Friend in London on Kanadas tuntud. Arvestades, et ma palju muusikat ei kuula, siis on ta kindlasti kahe silma vahele jäänud :) Nende kodulehe alusel on nad esinenud Breakfast TVs, mida "hirmus" palju inimesi vaatab. Meie ka kunagi, kui teler oli :) Nad osalesid Kanada muusikanädalal märtsis. Ja nii palju, kui ma taani keelest aru saan (ainult tänu rootsi keelele), on nad ka alla kirjutanud plaadi väljaandmise kontraktile. Pidi siin septembris välja tulema.

2 kommentaari:

  1. Mina olin ka kunagi täielik raadio/muusika inimene. Kogu aeg mängis midagi taustaks. Ja nüüd hindan samuti vaikust. Kui koju tulen, siis kohe nööbin kõik telekad-raadiod kinni (kui just keegi otseselt ei vaata ega kuula sealt midagi).
    Mulle meenutas Taani lugu ühte Kuldse trio vana lugu Tsiribiripinni.:)

    VastaKustuta
  2. Meil oli vastupidi. Mees kuulas kogu aeg raadiot.. ka enne uninumist. Mina lõpetasin selle pulli ära :D Mulle ei meeldi mingisugune taustamüra. Praegu kuulab ta läbi interneti ja vaikselt.

    Lapsepõlves mäletan, et igal hommikul pani ema köögis raadio mängima. Meil oli selline pop raadio ka.. kruvitud köögikappide kylge. Mõnus oli, kui raadiohääl hommikul tervitas.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)