13.12.11

Jõululaat Toronto viinaköögis


Pealkiri on kindlasti palju põnevam kui asi ise :) Jõululaat kestab veel selle nädala lõpuni Toronto kesklinna idaosas - Distillery District - , kus juba 1832. aastast kuni möödunud sajandi 90ndateni toodeti kangemat kraami, piiritust, viskit jne (loe ajaloost siit). Peale seda kasutati viinaköögi ala paljude filmide võtteplatsina (üle 1700 filmis võib imetleda vaateid sellest kohast, Toronto on olnud ameerika filmitootjate mekaks, sest siia oli palju odavam tulla filme väntama). Aastaks 2003 kohendati-korrastati vanad hooned, kuhu kolisid kunstigaleriid, toidukohad, kästitööpoed jne. Jõulude ajal toimuvad kontserdid, väikestes majakestes müüakse käsitööd, toitu ja muud pudi-padi. Sel aastal esines muuhulgas kohalike eestlaste rahvatantsurühm Kungla (kahjuks ei jõudnud ma eelmisel nädalalõpul kohale). Toimub euroopapärane laat, nagu reklaam suurelt välja on hõiganud. Kui veel lumi maas oleks... siis võiks vabalt end mõnda Euroopa mägikülla kujutleda.


Siin on pilte viinaköögi alalt. Üleval vasakul nurgas on sissepääs ida poolt - noorte teatri juurest, ei ole just väga kutsuv :) All paremas nurgas on poeuks põnevasse kingituste poodi. Mulle meeldib, kuidas nad on alles hoidnud vanad ukselukud ja lingid. Oled ajaloos tõesti astunud nagu sammu tagasi.


Lääne poolt tulles paistab ala selline. Vasakul on huvitav kolmenurkne maja, mille esimesel korrusel näiteks valgustusepood. Praegu käib seal ümbruse tegelikult suur ehitustöö. Mõne aasta pärast on tõenäoliselt koht nii populaarne, et tavainimesel jääb rahakott korteri ostmiseks liiga kõhnaks.


Ühel seinal on pilt 100-aasta tagusesse Torontosse, mis jätab küll suure tehaselinna mulje.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)