18.01.12

Mõnus väike kohvik Torontos


Kui kunagi satute Torontos metroost väljudes Eesti Maja poole jalutamas, siis tasub sisse astuda väikesest nurgapoekest, mis kannab nime "Broadview Espresso". Kui te siis seal oma tassikest kohvi või imemaitsvat teed naudite, võite mõtiskleda, mis küll samas majas enne kohvikut võis asuda - tervelt 17 aastat. Kust minagi õieti tean, sest ega ma sinna kunagi ei tihanud sissegi piiluda. Aknad olid päikese käes kolletunud paberiga kaetud, ning väljas olid sildid "Adult Video" ehk teisisõnu pornopood :)

Igal juhu, sel ajal kui Strabucks'id ja CoffeTime'id proovivad kohvitamisemonopoli enda käes hoida, on vähemalt Torontos hakanud pead tõstma just sellised väikesed kohvikud. Poe asutaja-omanik, Mike Cullen, nimetab, et paljud on rõõmsalt teatanud: "Thank God! You're not Starbucks!" ehk "Tänu jumalale, te polegi see suur rahategija Starbucks!" ;) Siin on Metro artikkel kohvikust.

Iga kord, kui majast mööda jalutan, ei jõua ma ära imestada, kui palju inimesi sees on! Mõnede jaoks on see igapäevane peatus, mõni veedab mõnusas kohvihõngus tunde oma arvutil või raamatuga. Hästi hubane ja sõbralik koht, kus ei teki tunnet nagu peaksid kohe-kohe välja kiirustama. Muide, ühel seinal on väljas erinevate maade rahasid, ka Eesti kroon on oma paiga leidnud, kui keegi veel mäletab, kuidas see välja nägi :D Vaata veel pilte kohvikust.

4 kommentaari:

  1. Nad oleksid pidanud nimetama kohviku "Adult Coffee"-ks :D aga jah, mina pole nendes suurtes rahategijates käinud ning ma kohe nimelt väldin neid. Eelistan ikka väikseid kohti - nagu siin Itaalias on - kohvik iga nurga peal :) (teistes euroopa riikides ka)

    Aga kui ma kunagi peaksin sinna Uude Maailma sattuma, siis selle kohviku nime hoian kõrva taga :)

    VastaKustuta
  2. See Euroopa kultuur on tõesti nii teistmoodi. Kõige rohkem tunnetan seda Quebeci linnas, vanalinnas. Seal on ju ka imehead koogid saada, muidu ma väldin kanadalaste küpsetisi.

    Ja Toronto Eesti Majja jalutades on raske mitte seda kohvikukest märgata ;)

    VastaKustuta
  3. oo, sinna tahaksin mina ka kohe praegu minna! itaalias on küll neid pisikesi kohvikuid iga maja all, aga nad pole üldse hubased ja paljudes ei saa tihtipeale istuda ja juttu ajada ka. ses mõttes igatsen tallinna vanalinna kohvikuid ja sinu näidatud kohvik meenutab kuidagi seda mugavust ja õdusust, mida itaalias olen ainult kolmes kohvikus kohanud:)

    VastaKustuta
  4. Eks siin ole ka igat sorti kohvikuid, hubaseid ja mittehubaseid. Kahjuks muidugi tuleb kõvasti ameerika kultuur sisse ning kiirtoidukohad on kindlasti ülekaalus... Samas ma arvasin, et Euroopas on igal pool hubased mõnusad kohvikud :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)