12.03.12

Opossumid Torontos


Opossumitest on mul varem juttu olnud, kuidas need üsna soojalembesed loomad on vaikselt üle piiri hakanud põhjapoole liikuma (ja meie aias viinamarjade kallal maiustama ;). Ikka tunnistus sellest, et üleüldine kliima siiski soojenemise poole liigub. Igaljuhul on praegune peaaegu suvine soe ka need loomakesed talveunest äratanud, sest pidin täna õhtul ühe peaaegu alla ajama, kui ta üle suure tee koperdas. Õnneks jõudis ta ikka eest läbi lipsata, muidugi tänu minu pidurdamisele. Tahavaatepeeglisse kiiruga visatud pilk pani ka kergendusest ohkama, kui minu taga sõitev auto suutis samuti kiiresti reageerida ning hoogu maha võtta. Ei tea, kas peaks nüüd hakkama panema selliseid eBays müüdavaid sildikesi meie tänavatele üles :) Siiani olen ikka ainult oravaid ja pesukarusid näinud, kassidest rääkimata. Nüüd võin siis oma nimekirja opossumiga pikendada.

4 kommentaari:

  1. Nii armas niii roosa nina. :)

    VastaKustuta
  2. Kohe tuli meelde, kuidas Tõnu Aav luges onu Remuse jutte. Kuidas jänes limpsis salaja rebase rasva, aga süüdlaseks tehti hoopis opossumionu. Mul on tunne, et midagi rohkem ma opossumitest ei teagi :)

    VastaKustuta
  3. Tegelikult näeb see loom küll pigem roti moodi välja ning ei kutsu sugugi kallistama :)
    Huvitav on see, et tänases "Metro" ajalehes kirjutati just opossumitest, kuidas need end Torontos sisse seadnud on, mingit kindlat arvu aga ei osata öelda. Väike probleem on siiski talvel, kui ilm võib päris krõbedalt külm olla. Mis tähendab seda, et mitmetel opossumitel ravitakse igal talvel külmanäpistust :D

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)