22.04.12

Fototöötlus...

Nüüd olen siin nädalapäeva jagu oma arvutiga maadelnud. Ikka samaga, mis me umbes kolm aastat tagasi ostsime, kuid hoopis täiesti uue op-süsteemiga - Windows 8, mis küll alles beetaversioonis katsetamiseks väljas. Kuna algselt oli peal Vista, millega ma kunagi eriti rahul pole olnud, siis oli valikuks viimaks W7 peale panna või hoopis proovida päris uus asi ära. Samal ajal pole ma kunagi Maci vaimustusega kaasa läinud, sest "kasvasin üles" PCga. Mulle ei ole vaja kõike ette nämmutada ;) Tore, kui ikka ise saab käed külge panna, nii vähe või palju kui ma seda oskan. Ajurakukesed on pidevalt kenasti tööhoos :D


See pikk jutt pidi hoopistükkis fototöötlusprogrammide juurde viima... Kuna olen nüüd avastanud, et mitte kõik programmid ei taha vastsündinud süsteemiga korralikult koostööd teha, siis pole mul võimalik kasutada Corel Paint Shop Pro softi (odav, ja teeb minusuguse amatööri jaoks ära just nii palju kui mulle meeldib), mis viimase umbes kümne aasta jooksul (ikka uute versioonidena) üsna tuttavaks saanud. Egas midagi, valikuks oli ikka Windows 7 juurde minna, või otsida midagi, mis niikaua asja ära ajab, kuni Corel või MS vajalikud parandused ära teevad (oktoobris peaks W8 ametlikult turule tulema).

Kogu nende vanade programmide pealepanemisega, avastasin, et mul oli kunagi jäänud kahe silma vahel veel üks Coreli soft, mis tuli joonistamisprogrammiga niisama kaasa. Corel Painter Essencials, millega saab näiteks vaevata fotodest maalid valmis võluda. Eks ma siis mängisin natuke oma kevadise tulbi pildiga, ning tulemuseks on järgmine valik erinevatest stiilidest (pastell, illustratsioon, impressionism, vesivärvid, moderne, õli). Neid versioone oli seal veel terve hulk, ning mängida saab erinevate pintslitega jne. Muidugi võib ka ise midagi luua. Kuigi peamiselt on see vist ikkagi fotodele suunatud. 

Kahjuks puuduvad sel programmil teatud võimalused, millega oma vana puhul harjunud olin. Eks ma siis otsustasin natuke uurida, mida veel laias internetimaailmas pakutakse. Laadisin maha kaks programmi (millest ühega sain muide selle kollazhi teha): PhotoScape - lihtne programmike, hulga valikutega (ka kollaazh) ja FastStone Image Viewer (mis mõne meelest lihtsam kasutada kui XnView). Siin on veel erinevatest programmidest juttu (sõber soovitas vaadata Gimp üle). Eks ma proovi ja mängi nendega ning otsusta, mis kõige paremaks osutub. Ehk olengi liiga kauaks ühe juurde jäänud ;)
 

3 kommentaari:

  1. Ma vist jah kilkasin veidi vara kui hea see win8 on. Aga sina teed kōik raske töö ära, mul jääb üle vaid imestada kui kenasti kõik funksib :) Ja mis see viimane lause pidi tähendama? ;)

    VastaKustuta
  2. Tšeki kindlasti ka Irfan view-d ja Picasat. Picasa peaks ka kõige nõudlikuma kodukasutaja vajadused ära rahuldama. Mitmete võimalustega kollaazhide loomisest kuni muusikaga video slideshow tegemiseni välja. rääkimata vahepeal piltide kiirtöötlemisest jne.

    VastaKustuta
  3. Aitäh, vaatan kindlasti need ka üle.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)