09.04.12

Kardemoni õunakook

Eriliselt maitsev maiuspala. Huvitav on see, et olen siiani karedemoni peamiselt ikka pärmitaignasse pannud, kas kringli või kuklite jaoks, aga siin on tegemist mõnusa õunakoogiga, mille põhi valmistatud küpsetuspulbriga. Kardemon annab imelise maitse. Muidugi, kui kardemon ikka meeldib ;) Retsept on pärit rootslate "Hembakat" ajakirjast, mille sel aastal endale koju tellisin (mulle meeldib, kuidas selles peamine tähelepanu küpsetamise peal!). Huvitav, kuidas rootslaste maitse tegelikult eestlaste omale kookide ja saiade osas nii sarnane on!

Jagan siin retsepti maakeeli:

125 g võid
1,5 dl suhkrut (dl on pisut vähem kui pool klaasi, need kes siinpool ookeani seda loevad ;)
2 muna
2 spl piima
1 sidruni riivitud koor
2,5 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl värskelt jahvatatud kardemoni
1 tl vanillisuhkrut

Katteks 3-4 õuna (võib julgelt panna, minul sai isegi pisut vähe)

Peale:
1 spl jahvatatud kardemoni
50 g võid
1 1/4 dl jahu
3/4 dl suhkrut

Ahju kuumus 175C (350F)

Aluspõhjaks sulata või, jahuta ja vahusta suhkruga. Lisa ükshaaval munad, piima ja riivitud sidrunikoor. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kardemon ja vanillisuhkur. Sega tainas kokku.
Pane tainas lahtikäivasse vormi (24cm). Koori (kui soovid) õunad ja lõika tükkideks. Kata nendega tainas.
Pealeriputamiseks sega omavahel sualtatud või, jahu, suhkur ja kardemon. Jäta see tükiliseks, et siis õunad katta.
Küpseta umbes 35 minutit ahju alumisel restil. Serveeri soojalt vanillikastmega või jäätisega. 

3 kommentaari:

  1. Oli tõepoolest imehea, aga sai kurvastavalt kiiresti otsa nagu taoliste asjadega kipub juhtuma:)

    VastaKustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. Nämmmmmm...no mul hakkasid neelud käima. Pilt on siuke, et hakkaks ekraani näksima ;-)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)