25.04.12

Marja plaadikook


Tomi jutu peale annan siis ka selle koogi retsepti, mida ta maailma parimaks nimetas. Muidugi on hea, kui nii palju suhkrut, mune ja võid sees on ;) Ja tegelikult on ju seda imelihtne teha! Retsept on pärit rootslaste küpsetamisajakirjast "Hembakat", kust ma juba mitu head leidu olen saanud. Ootan juba huviga järgmist numbrit :)

200 g võid
6 dl suhkrut
5 muna
6 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut
Sulata või, sega juurde suhkur ja vanillisuhkur ning ükshaaval munad. Sega juurde jahu. Laota tainas plaadile (umbes 25x30cm).
Kata umbes 5 dl värskete või külmutatud marjadega. Mida hapum seda parem, minu meelest. Marju võiks ikka nii palju panna, et tainas on tihedalt kaetud. (Pildil oleval koogil on neid isegi liiga vähe ;) Puista peale mandlilaaste.
Küpseta 175C ahjus umbes 30 minutit. Ära üle küpseta, see peabki jääma pisut nätske. Lase koogil jahtuda.
Jahtunud kook kata 1dl tuhksuhkrust ja mõnest tilgast sidrunimahlast valmistatud glasuuriga.  

8 kommentaari:

  1. Veelkord tõestus ütlusele, et kõik hea siin maailmas on kas tervisele kahjulik või amoraalne :)

    VastaKustuta
  2. Nii, marjad olemas! Hakkan küpsetama :)

    VastaKustuta
  3. Loodame, et maitseb sama palju kui meie perele!

    VastaKustuta
  4. Maitses väga!
    Aga ma panin suhkrut kõvasti vähem.
    Kas täie kogusega liiga magus ei saa?

    VastaKustuta
  5. Mina panin ka suhkrut kõvasti vähem, täpsemalt poole vähem ehk 3 dl. Kasutasin külmutatud marjasegu (600 g). Väga-väga maitsev sai. Läheb kindlasti kordamisele.

    Aga su retseptis jäi veel üks asi silma: oled mainimata jätnud, kuna jahu lisada.

    Veel kord aitäh jagamast seda superhead retsepti!

    VastaKustuta
  6. Jaaa, mulle jäi ka see jahu asi silma :)

    VastaKustuta
  7. Esialgu kahtlesin ka, kas ikka nii palju suhkrut panna, aga kõik oleneb sellest kui hapud marjad on. Kuna marjakoogile riputatakse tihtipeale suhkrut eraldi marjadele ja siin seda tegema ei pea, siis otsustasin ikka selle suure suhkrukogusega minna.

    Parandan jahu kohe ära :) Aitäh!

    VastaKustuta
  8. Paistab ka, et seda tüüpi kookides ongi palju suhkrut :) On pärit Ameerikamaalt, nimeks blondie, brownie vastandina.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)