03.06.12

Awenda looduspark

Viimaks siis mõned fotod looduspargist, kus me käisime päev enne Tomi lahkumist Eestisse. Kaasas oli meil Kirke sõbranna, kes tegelikult juba mitu aastat enam temaga samas koolis ei käi, kuid kellega nad ikka hästi läbi saavad. Minu arvates (ja Mari meelest ka) on ta Kirke sõbrannade hulgast kõige toredam :)


Mul olid seekord kepikõnni kepid kaasas ja käisin kahel korral end liigutamas. Awendas on mitu randa, kuhu võib enda mõnusalt sisse seada, kuid oleme nüüd koera pärast ainult ühega piirdunud (spetsiaalne koerte rand, mujale neid ei tohi viia). Kuna mulle on üha vähem hakanud meeldima niisama rannas peesitamine (või kui ma teen seda, siis varju alla :), otsustasin käia ära kõige kaugemas rannas, mis inimestest päris lage oli. Kepikõnni jaoks oli aga koht ideaalne, sest rand oli laialt märja liivaga kaetud.


Kui ma oma mõnusal toolil istusin, siis avanes mulle selline vaatepilt. Päris paljud koerad jooksevad vabalt ringi, koeraomanikud peavad küll silma peal, eriti kui kutsad otsustavad asjal käia. Ei saa ju sinna jälge maha jätta, eriti kui veel palja jalu käia :) Sel korral polnud mul tavapäraselt raamatut kaasas. Nüüd, kus sain Tom vana mobiili endale, olen hakanud raamatuid sellega kaasas kandma. Rannas on väga mõnus just nii oma aega sisustada. "Päris" raamatu lugemine on palju tüütum.


Loomulikult käisid neiud avastusretkedel ja peale konnade leiti ka mõni madu üles. All vasakul on hea näide tüüpilisest ameeriklasest. Tegelikult võibki olla USAst, sest nad tulevad sinna üle järve Ameerika poolt. Kuigi Kanadas on ka ülekaaluliste arv pidevalt suurenemas, siis minu meelest pole asi nii hull kui lõunanaabritel. Ja ma ei näita sugugi kellegi peale näpuga, sest nagu viimasest "Scientific American" ajakirjast lugesin, on teadlased jõudnud järeldusele, et ülekaalulisuse üheks tekitajaks on hoopis meie liigne puhtuse tagaajamine ja antibiootikumide juba pisikesest peale sissevõtmine. Tuleb välja, et viimased tapavad meie kehas muuhulgas baktereid, mis annavad inimestele märku kõhu täis olemisest!


Siin ranna ääres on väga ilus liivane põhi, ja siia tulevad ka enamasti purjekad vahepeatusi tegema.

3 kommentaari:

  1. Ainult kaks-pool nädalat võttis postitamine aega, vist läbi kanada posti :)

    VastaKustuta
  2. Imeilusad pildid! Seal ranna m6nuleks isegi. Imelik, et olen ka avastanud, et niisama paikese kaes lebada ei viitsi enam yldse. Paar minutit ja juba hakkab igav. Ei tea, kas see on esimene ilming, et olen l6puks "suureks saanud" :)
    Huvitav seos antibiootikumide, liigse puhtuse ja ylekaalulistuse vahel. V6ib t6si olla, aga arvan siiski, et k6ige rohkem m6jutavad kaalu ikkagi juurdunud toitumisharjumused. Vanemad ees ja lapsed taga. Olen vaadanud vahel m6nda sellist suurekaalulist seltskonda restorani k6rvallauas ja no pole midagi oelda - nende kaal paistab nende taldrikutelt valja.

    K6ike kaunist,
    Eva

    VastaKustuta
  3. Awenda pargi rand meenutab meile väga Põhja-Eesti rannikut! Pilukil silmil võid end nii Eestisse kujutada :)

    Olen nõus, et ega saagi kõike ainult ühe asja süüks ajada. Toitumisharjumisel on oma roll mängida. Nagu raamatus, kus kirjas, miks prantslased paksuks ei lähe, lihtsalt peab söömise lõpetama, kui tunned, et kõhtu läheks veel natuke :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)