18.06.12

Eksamite tähe all

Meie kodus on juba teist nädalat selline rahulik vaikus... õppimisevaikus. Tüdrukutel on eksamid. Kokku Maril viis ja Kirkel neli eksamit. Homme ongi Kirke selle õppeaasta pingutused läbi ning Maril neljapäeval. Teoreetiliselt lõpeb iga kursus eksamiga, kuid näiteks kunstis ja kehalises kasvatuses (on ainult 9ndas kohustuslik) on natuke raske seda teha :) Lihtsalt nende puhul on vaja teatud ülesanded täita. Maril oli ka üks kursus, kus ta pidi viimaks multifilmi esitama. Kahjuks ei saa seda veel kuidagi demonstreerida, sest neiu on oma läpaka kiusatuste vältimiseks korralikult ära pannud. Muidu ei saa ju õppida! Ametlik viimane võimalik eksamipäev on 26ndal, selle järgi ostsime ka lennupiletid Eestisse. Kool ise lõpeb kaks päeva hiljem. Huvitav on see, kuidas eksamid on lausa järjestikustel päevadel. Mõnes koolis pead isegi peale eksamit tundi minema, kuigi seal on peamiselt ainult kordamine ja õpetajalt küsimuste esitamine. Tihtipeale puuduvad eksamiküsimused, lihtsalt pead kogu materjali üle kordama. Või õieti tähendab see rohkem ikka aastaringset õpet, sest ühe õhtuga on väga raske tervet kursust pähe tuupida.

4 kommentaari:

  1. Anonüümne19/6/12 01:00

    Uskumatu, et saab enne koolilöppu Eestisse lennata. Saksamaal peab tegema 100 trikki ( avaldus direktorile, nöusolek kooli juhtkonnalt jne), et nii tegutseda saaks. Lennujaamade töötajad on vaikselt hakanud emmede-isside käest neid koolide kirjalikke lubasid küsima. Kui seda ei ole, teatakse vastava liidumaa ja linna kooliametisse. Kas tunnistuste päeval ei pea kohal olema?
    Ilusat puhkust!
    Kati

    VastaKustuta
  2. oo, puhkus Eestis, kas tulete Pärnusse ka?

    VastaKustuta
  3. Õnneks pole meil siiani probleeme olnud laste koolist ära võtmisega. Eriti kooli lõpus ja alguses :) Kui ei tule tunnistusele järgi, siis saadavad nad selle postiga koju! Algkoolis oli ka keset kooli päris lihtne seda teha. Lihtsalt kirjutasin vabas vormis, et laps ei tule ja oligi kõik. Gümnaasiumis on asjad pisut rangemad, ja keset kooli äraolekuks peab võtma "puhkuselehe", kuhu kõik õpeatjad kirjutavad alla, loomulikult lapsevanem ka. Õpetajad on tähtsad, sest kui jääb mõni oluline kontrolltöö tegemata, siis saad hindeks nulli ning pole mingit võimalust seda pärast järgi teha. Aga allkirja andes saab kokku leppida, millal ja kuidas õppimisega/töödega saab.

    Ma ei tea, kuidas on Eestis, kuid siin peab alati hommikul kooli helistama, kui laps ei tule. On haige või ükskõik mis muu põhjus. Kui ei teata, siis võtab kool lapsevanemaga ühendust, kas me ikka teama, et laps koolis pole. Nii et väga raske on lapsel poppi ka teha :)

    Lapsed sõidavad mul järgmisel teisipäeval Eestisse, täiesti omapäi, Tom on vastas. Ise tulen alles juuli keskel. Mingeid plaane pole veel maha pandud, mis täpselt teeme. Kujutan ette, et tüdrukud tahavad ikka Pärnusse ka jõuda :) Eks me anna teada!

    VastaKustuta
  4. Tore, anna jah teada!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)